Αυτοί είναι οι δέκα πλουσιότεροι αθλητές του 2022

Αυτοί είναι οι δέκα πλουσιότεροι αθλητές του 2022

Πόσα βγάζουν από τις επιδόσεις τους στα γήπεδα και πόσα κερδίζουν έξω από αυτά με χορηγίες, διαφημίσεις και... φανέλες.

Ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες είναι αυτοί που κυριαρχούν σ’ αυτό το ξεχωριστό Top 10 που αφορά τους μίδες του παγκοσμίου αθλητισμού, στο οποίο εντάχθηκε από φέτος και ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Το 2018 τα κέρδη των σταρ του αθλητισμού ήταν 1,06 δισ. δολάρια και πέρσι (2021) έφτασαν στο 1,05 δισ. δολάρια. Παράλληλα, τα 80,9 εκατ. δολάρια που χρειάστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να πάρει τη 10η θέση είναι νέο ρεκόρ, με τον πήχη να έχει ανέβει πιο ψηλά από ποτέ. Για την ακρίβεια, είναι 8% υψηλότερο από 75 εκατ. του 2021 και 24% από τα 65,4 εκατ. του 2019…

Ένα επίσης εντυπωσιακό στοιχείο που αφορά αυτό το 1 δισ. που κατέληξε στους λογαριασμούς των αθλητών είναι το γεγονός ότι το 50% (και κάτι παραπάνω) προέρχεται από έσοδα εκτός γηπέδου και συγκεκριμένα από χορηγίες, διαφημίσεις, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας τους (ποσοστά επί των πωλήσεων από φανέλες, αναμνηστικά), αλλά και τις χρυσοφόρες επενδύσεις που έχουν κάνει οι περισσότεροι με τις πρώτες… οικονομίες τους.

Παράλληλα, οι μέγα σταρ στις sport business έχουν βρει και νέο πεδίο δράσης σε επίπεδο μάρκετινγκ, καθώς πέντε από τη λίστα των κορυφαίων έχουν συνεργασία με κάποιο κρυπτονόμισμα ή κάποια πλατφόρμα NFT που είναι η μόδα της εποχής.

Οι κορυφαίοι της φετινής αγωνιστικής περιόδου

1. Λιονέλ Μέσι / Στη μέτρια χρονιά του κέρδισε 130 εκατ. δολάρια

Το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε για πρώτη φορά στην καριέρα του εργασιακό περιβάλλον, αποχαιρετώντας τη Βαρκελώνη και μετακομίζοντας στο Παρίσι, έχοντας μια χασούρα 25 εκατ. από το συμβόλαιό του… Ο τελευταίος του χρόνος στην Μπάρτσα προέβλεπε ότι θα πάρει 100 εκατ., αλλά στην Παρί Σεν Ζερμέν τα αντίστοιχα χρήματα ήταν 75 εκατ. Ωστόσο, ο Αργεντινός άσος κατάφερε να αυξήσει τα εξωγηπεδικά κέρδη καθώς στις ήδη γνωστές συμφωνίες του (Adidas, Budweiser, Pepsi, Lays) προστέθηκαν τα 20 εκατ. (τον χρόνο) με την πλατφόρμα NFTs Socios, ενώ έγινε και ο πρώτος αθλητής που χρίστηκε «πρεσβευτής» του Hard Rock Café (η ιστορική αλυσίδα γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της). Τα συνολικά του έσοδα εκτός γηπέδου ανήλθαν στα 55 εκατ. δολάρια, όσα είχε και ο άσπονδος φίλος του Κριστιάνο Ρονάλντο, και η σούμα των 130 εκατ. ευρώ, που είναι ίδια με τα περσινά, τον έφερε στην κορυφή για δεύτερη φορά στην καριέρα του (η πρώτη το 2019).

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35