H Zeekr αποβιβάζεται στην Ευρώπη με δύο νέα EV

H Zeekr αποβιβάζεται στην Ευρώπη με δύο νέα EV

Το Χ και το 009 είναι τα δύο πρώτα μοντέλα της Zeekr με τα οποία, η θυγατρική της Geely, θα κάνει τα πρώτα της εμπορικά βήματα επί Ευρωπαϊκού εδάφους.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης της Σανγκάης, η Zeekr θα κάνει το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο με δύο νέα μοντέλα, τα οποία θα λανσαριστούν προς τα τέλη της χρονιάς, αρχικά στην Σουηδία και την Ολλανδία, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές, εκπληρώνοντας έτσι ένα φιλόδοξο παγκόσμιο πρόγραμμα επέκτασης.

Πρώτα όμως οι απαραίτητες συστάσεις. Η Zeekr ανήκει στον κινέζικο γίγαντα που ονομάζεται Geely, στην κατοχή της οποίας βρίσκονται ήδη μάρκες όπως η Lotus, η Volvo και η Polestar. H Zeekr από την μεριά της έχει ήδη εδραιώσει την παρουσία της στην Γηραιά Ήπειρο, με το παγκόσμιο κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης που βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου μία ομάδα από 1.500 μηχανικούς και σχεδιαστές έχουν ήδη δημιουργήσει μία σειρά μοντέλων για της εταιρείες του Κινεζικού ομίλου. Τα κεντρικά γραφεία της Zeekr έχουν την έδρα του στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και στο τιμόνι βρίσκεται ένας Έλληνας, ο Σπύρος Φωτεινός που προέρχεται από μία μακρά θητεία στις Toyota και Lexus.

Πριν από δύο χρόνια, η Zeekr παρουσίασε στην κινεζική αγορά το πρώτο της μοντέλο, το 001 του οποίου οι πωλήσει έκτοτε έφθασαν τις 93.000 μονάδες, ενώ αργότερα ακολούθησε το επόμενο της μοντέλο, το 009. Τώρα η Zeekr επεκτείνει την γκάμα της με το Χ, το οποί μαζί με το 001, θα αποτελέσουν της αιχμή του δόρατος της επέκτασης στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά της Ευρώπης.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35