«Φ.Ο.Λ.Α.» Φιλελεύθερη Οργάνωση Λαϊκής Αντίστασης: Έρχεται νέο κόμμα, έτοιμο να μας κυβερνήσει!!!

«Φ.Ο.Λ.Α.» Φιλελεύθερη Οργάνωση Λαϊκής Αντίστασης: Έρχεται νέο κόμμα, έτοιμο να μας κυβερνήσει!!!

Άσματα υπάρχουν πολλά! Προεκλογικό –εκλογικό –μετεκλογικό όμως ένα! «Σταυρώστε με, σταυρώστε με, στα χέρια σας σηκώστε με», είχε πει το Εφάκι και τους είχε γονατίσει όλους.

Γιατί δεν ήταν το τραγούδι μόνο που σ’ έβαζε σ’ ένα νέο πλαίσιο εκλογικής σκέψης, ήταν και το γενικό στήσιμο του ατόμου που χωρίς κόμπλεξ σου δήλωνε «δεν γνωρίζω, αλλά θα φροντίσω να μάθω»!

Αυτή η ατάκα μ’ έβαλε σε σκέψη και για να μη σε κουράσω με τους προβληματισμούς μου και τα πολλά ερωτηματικά, έφαγα τα λυσακά μου για να βρω ποια είναι τα βήματα που ακολουθεί ο κάθε υποψήφιος πολιτικός, ώστε κάποια στιγμή να πάρει το χρίσμα του βουλευτή και αργότερα του υπουργού και πάει λέγοντας.

Σ’ αυτή την αναζήτηση βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι με βοήθησε αρκετά και ο καλός μου φίλος, υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές με το συνδυασμό του «Φ.Ο.Λ.Α.». (Φιλελεύθερη Οργάνωση Λαϊκής Αντίστασης) Γρηγόρης Παραθύρης.

- Φίλε, μου είπε, τον ψηφοφόρο τον κοιτάζεις στο δόξα πατρί και ποτέ στα μάτια, αν θέλεις να τον κάνεις να σε πιστέψει και να ταυτιστεί μαζί σου, χωρίς φόβους και ενοχές. Το κοίταγμα στα μάτια σημαίνει μερίδιο ευθύνης και κακά τα ψέματα, κανείς δεν το θέλει.

Από κει και πέρα, τα βήματα που ακολουθεί ο καθένας απ’ αυτούς, τους υποψήφιους, είναι συγκεκριμένα και τηρούνται με ευλάβεια, σεβασμό και απόλυτη προσοχή.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Η σωστή συγγραφή ενός βιογραφικού είναι το Α και το Ω στην όλη ιστορία. Ένα πλούσιο βιογραφικό, με αληθινά στοιχεία βέβαια, δελεάζει τον ψηφοφόρο και όταν αυτός είναι ήδη οικογενειάρχης, για τον υποψήφιο μιλάμε πάντα, κερδίζει πόντους, γιατί αυτομάτως σημαίνει ότι είναι γνώστης της καθημερινότητας και ότι κύριο μέλημά του θα είναι η αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο για τα παιδιά του και κατ’ επέκταση και για τα δικά μας.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Φωτογραφία και ενδυματολογική εικόνα. Εδώ ζητά τη γνώμη ενός πεπειραμένου φωτογράφου για να μη βγει στα προεκλογικά φυλλάδια και τις αφίσες σαν το σκυλί που χάσαμε ή σα λαμόγιο του κερατά που του τρέχουν τα σάλια. Η συμβουλή ενός ενδυματολόγου κρίνεται και αυτή απαραίτητη, γιατί όπως και να το κάνουμε, ένα σοβαρό ντύσιμο προσδίδει κύρος και σοβαρότητα, από ένα παρδαλό συνονθύλευμα χρωμάτων και ενδυμάτων που θα τον κατατάσσει στην κατηγορία των τσικουλάτα τσικιτά.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Κοινωνικές επαφές και συμμετοχή στα κοινά. Εδώ χρειάζεται διπλωματία και γερό στομάχι, όπως συμβουλεύον άλλωστε και οι ειδικοί, για να τραβήξει τον ψηφοφόρο κοντά του και να του προσφέρει τον ώμο του ή το μπούστο, αν η υποψήφια είναι γυναίκα, για να ακουμπήσει και να του εκδηλώσει τα συναισθήματά του, της.

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Αποφυγή τραβηγμένων καταστάσεων. Εδώ, επειδή όλα μπορούν να συμβούν, ο υποψήφιος κρατά τις αποστάσεις του και για κανένα λόγο δεν ταυτίζεται με το πρόβλημα του ψηφοφόρου, γιατί εύκολα μπορεί να θεωρηθεί ηθικός αυτουργός και σύμβουλος της κακιάς ώρας.

ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Προσοχή στις συναντήσεις. Αποφεύγει σαν το διάβολο το λιβάνι τις προσκλήσεις στο χώρο, σπίτι –εξοχικό –έπαυλη, του ψηφοφόρου αν δεν θέλει αργότερα να γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες για τις σεξουαλικές του επιδόσεις. Αυτό είναι κύριο μέλημα των αυλικών του. Αυτός κρατά χαρακτήρα και επιζητά συναντήσεις στο πολιτικό του γραφείο ή σε αίθουσα εκδηλώσεων.

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ: Μιλά την απλή γλώσσα του λαού για να τον καταλάβουν και δηλώνει άγνοια σε ό,τι δε γνωρίζει, γιατί είναι πολύ εύκολο να του κρεμάσουν κουδούνια και να γίνει μέσα σε μια νύχτα περίγελο των πάντων.

ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ: Δημιουργεί ένα νέο ύφος στο λόγο του και σαγηνεύει τους πάντες με τις πρωτότυπες δομημένες ιδέες του. Το κάτι νέο, όλοι το θέλουν, άσχετα αν στην αρχή είναι επιφυλακτικοί. Ισοπεδώνει ταμπού και κόμπλεξ και γίνεται οδηγός σε νέους δρόμους ελευθερίας και προσωπικής κυριαρχίας.

ΒΗΜΑ ΟΓΔΟΟ: Ποτέ δεν τάξει μεταξωτά βρακιά και δαντελωτά εσώρουχα αν θέλει ο άλλος να τον σεβαστεί γι’ αυτό που είναι και όχι γι’ αυτό που θα ήθελε να ήταν στα κρυφά του όνειρα. Ο κόσμος πλέον δεν είναι ηλίθιος και ξέρει να ξεχωρίζει τους επιδειξιομανείς, από τους σεμνούς και ταπεινούς.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα βήματα για την πολιτική καταξίωση, αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός και επειδή δεν έχω μάθει να μπαίνω σε ξένα χωράφια, νομίζω ότι αυτά τα οχτώ, σύμφωνα πάντα μ’ αυτά που μελέτησα κι αυτά που άκουσα από τον Γρηγόρη, είναι αρκετά για να κάνει κάποιος ένα αξιοπρεπές ξεκίνημα, στην πολιτική αρένα.

Και για να έχω μια σφαιρική άποψη επί του θέματος, ακολούθησα τον φίλο μου σε μια πολιτική συγκέντρωση για ν’ ακούσω αν αυτά που μου είπε τα εφαρμόζει και στην πράξη και κατά πόσο ένας πολιτικός λόγος μπορεί ν’ αλλάξει τον τρόπο σκέψης του απλού πολίτη-αυριανού ψηφοφόρου.

- Είμαι πολίτης αυτής της χώρας και δεν αντέχω να βλέπω αυτή την κατρακύλα. Για όλα τα πράγματα υπάρχει λύση, αρκεί να υπάρχει θέληση. Θέληση και όραμα.

Το κοινό χειροκροτεί, φωνάζει τ’ αρχικά του κόμματος και όταν αυτός κάνει νεύματα με τα χέρια, το πλήθος ηρεμεί.

- Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε λύση σε όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα… Ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους, ν’ αγκαλιάσουμε τους συνανθρώπους μας και να γίνουμε ένα... Να δώσουμε λύση στο πρόβλημά τους και να τους ζητήσουμε βοήθεια για το δικό μας... Το πάρε δώσε πρέπει πλέον να γίνει στόχος ζωής... Δεν μπορείς να ζητάς, αν πρώτα δεν έχεις δώσει.... Βάλτε στόχους στη ζωή σας και πραγματοποιήστε τους… Κανείς δεν θα σας πει γιατί το κάνατε, αφού και αυτοί θα έχει κάνει το ίδιο. (παύση) Θα σας μιλήσω με παραδείγματα για να καταλάβετε πόσο απλά είναι τα πράγματα και πόσο εύκολα μπορούμε να βρούμε λύση… Όλοι μιλάνε για ανεργία και όλοι αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα επιφανειακά. Εμείς όμως το αναλύσαμε και είδαμε ότι μπορεί να εξαλειφθεί με μια μόνο κίνηση… Απλά την κάνεις επάγγελμα… Ο άνεργος ή η άνεργη γίνεται ελεύθερος επαγγελματίας και αρχίζει να ζει ως άνθρωπος. Φυσικά θα αναρωτιέστε πως γίνεται αυτό. Γι’ αυτό είμαι εδώ, για να σας το αναλύσω. (παύση) Ως ελεύθερος επαγγελματίας πλέον ο «άνεργος», αρχίζει τις επισκέψεις σε εκκλησίες, λιμάνια, σταθμούς, εκδηλώσεις, μέσα μαζικής μεταφοράς και απλώνοντας το χέρι ζητάει τη βοήθεια των συνανθρώπων του. Αυτό είχε πει και ο Χριστός: «Βοηθάτε αλλήλους». Σιγά, σιγά έρχονται τα πρώτα έσοδα… Θα μου πείτε υπάρχουν και επαίτες. Δεκτό. Εκεί ο άνεργος δίνει κάτι από τα έσοδά του, μια μικρή προμήθεια και έχει βοηθήσει και αυτός με τη σειρά του το συνάνθρωπό του. Για όλα υπάρχει λύση… Άλλος τρόπος εσόδων είναι οι λαϊκές αγορές. Περνάει ο «άνεργος»από κάθε πάγκο, ο κάθε αγρότης του δίνει από ένα προϊόν και αυτός στη συνέχεια πηγαίνει σε άλλη περιοχή, την ονομαζόμενη «αγορά ανέργων» και εκεί πουλάει την πραμάτεια του. Σε χρόνο μηδέν λοιπόν, ο μέχρι χθες άνεργος, σημερινός ελεύθερος επαγγελματίας, έχει κάνει τη δικιά του επιχείρηση και ικανοποιημένος δίνει τη θέση του σε άλλο νεογνό άνεργο. Το πάρε δώσε αποκτά σάρκα και οστά. Έτσι λειτουργεί το Φ.Ο.Λ.Α… Λύση στα προβλήματα του πολίτη. Να είστε σίγουροι, ότι η ψήφος σας αυτή τη φορά, θα πιάσει τόπο.

Ένα μουδιασμένο χειροκρότημα ακούστηκε στην αίθουσα συνοδευόμενο με αρκετή μουρμούρα και ο Παραθύρης συνέχισε το λόγο του.

- Και ερχόμαστε στην παιδεία, που τα πράγματα είναι πιο εύκολα και πιο βατά. Και τι εννοώ μ’ αυτό. Οι νέοι πλέον, δεν θα χρειάζεται να σπουδάσουν και να τρώνε τα χρόνια τους στα θρανία… Μετά το τέλος του Δημοτικού σχολείου θα τους παρέχεται μαζί με το απολυτήριο και το διαβατήριό τους, έτσι ώστε να μπορούν να φύγουν και να πάνε να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλη χώρα. Αυτό που κάνουν τώρα δηλαδή και οι σημερινοί απόφοιτοι σχολών και πανεπιστημίων… Το Φ.Ο.Λ.Α. ανοίγει τους δρόμους και βάζει ταφόπλακα στην εκμετάλλευση και την κακομοιριά. (παύση) Όλα τα σχολικά κτήρια θα παραδοθούν κατόπιν κληρώσεως σε ξένα κράτη, για να μπορούν οι πρόσφυγες να έχουν ένα χώρο δικό τους και να μη γυρίζουν άστεγοι αριστερά δεξιά. Για άλλη μια φορά θα δείξουμε στο εξωτερικό πόσο φιλόξενη χώρα είμαστε και συνεχίζω με την οικονομία. Τέρμα η φτώχεια… Σε λίγο καιρό όλοι θα έχουν χρήματα. Φτωχοί και πλούσιοι δεν θα υπάρχουν. Όλοι θα είναι οικονομικά ανεξάρτητοι. Σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, την ΕΠΟ, την ΕΠΑΕ και την ΟΥΕΦΑ όλα τα παιχνίδια θα είναι στημένα… Ο κάθε δήμος κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή θα παίρνει όλα τα κέρδη και θα τα μοιράζει στους δημότες του... Φιλοδοξούμε σε πέντε χρόνια να μην υπάρχει κανείς Έλληνας που να μην έχει κατώτατο μηνιαίο εισόδημα της τάξεως των πέντε χιλιάδων ευρώ. Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο πληθυσμός της χώρας θα μειωθεί στο ελάχιστο… Σε πέντε χρόνια αυτοί που θα μένουν στην Ελλάδα, μιλάμε πάντα για Έλληνες, θα είναι μόνο τα γυναικόπαιδα. Και εδώ πρωτοτυπούμε. (παύση) Οι άντρες, όσοι επιθυμούν, θα είναι ελεύθεροι να πηγαίνουν σε όποια χώρα θέλουν με χρηματοδότηση δικιά μας. Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η διάδοση του ερωτικού ταμπεραμέντου της χώρας μας. Όμως και για τις γυναίκες έχουμε προνοήσει… Αφού μείνουν έγκυος, μόνο με Έλληνα έχουν δικαίωμα, είναι ελεύθερες να κάνουν τη ζωή τους και να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Ελευθερία είναι το σύνθημα μας και αυτό θέλουμε να το κάνουμε πράξη. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες… Το ρουσφέτι τέλος. Κανείς δεν θα έχει ανάγκη τον άλλον και κανείς δεν θα εξαρτάται από το χρήμα, καθώς θα το έχει κατακτήσει. Η οικονομία θα είναι ένα όμορφο ανέκδοτο για τις κυβερνήσεις του χθες. Ψηφίστε μας.

Αυτή τη φορά κανείς δε χειροκρότησε. Όλοι τον κοιτούσαν άφωνοι και κάποιοι στο βάθος της αίθουσας έκαναν το σταυρό τους.

- Είναι φυσικό να μένετε άφωνοι μ’ αυτά που λέω, αλλά όταν θα τα δείτε στην πράξη, θα καταλάβετε την αξία του προγράμματός μας… Οι συνταξιούχοι μετά από χρόνια θα δουν και πάλι λεφτά στην τσέπη τους και θα έχουν το δικαίωμα να πεθάνουν με αξιοπρέπεια. Τέλος στις γυναίκες των αγωνιστών της παρτίδας η προσβολή. Ούτε σεμέν, ούτε χαρτομάντιλα, ούτε πουλοβεράκια θα χρειάζεται να πουλάνε για να ζήσουν… Το κράτος θα είναι δίπλα τους. Και το καλάθι της νοικοκυράς θα ξαναγεμίσει με αγαθά. Οι αγρότες θα πουλάνε μόνοι τους τη σοδειά τους και με κούριερ θα στέλνουν τα ζαρζαβατικά τους σε όλους τους νομούς της χώρας… Ο αγρότης θα έχει πλέον όνομα και θα έχει και συνδρομητές. Με τη συνδρομή φιλοδοξούμε να καλύπτουμε τα έξοδα αποστολής της παραγγελίας… Λαϊκές αγορές θα υπάρχουν, αλλά θα λειτουργούν κάτω από άλλη βάση. Πάρε κόσμε. Οι παροχές θα είναι για σας και όχι για εμάς… Ο γιατρός θα γίνει φίλος σας και όχι το κινητό χρηματοκιβώτιο που είναι σήμερα. Το φακελάκι τέλος. Όποιος είναι να ζήσει, θα ζήσει. Γιατροί είναι και όχι θεοί. Θα σας φροντίζουν, θα σας συντηρούν, αλλά μέχρι εκεί. Εσείς οι ίδιοι πρέπει να φροντίζεται την υγεία σας. Το σώμα είναι δικό σας και όχι δικό τους. Σηκωθείτε από τον καναπέ, κουνήστε το μυαλό σας και ξυπνήστε. Η ζωή σας ανήκει, όπως και ο πολιτισμός αυτής της χώρας. Αυτό που σας ζητάμε είναι να βάλετε φρένο στην κατρακύλα. Βγείτε στους δρόμους με την ελληνική σημαία και διεκδικήστε όλα αυτά που σας πήραν… Βάλτε ένα τέλος στο ξεπούλημα. Γιατί αν δεν το κάνετε και αυτό, σε λίγο καιρό μας βλέπω όλους να γίνουμε οι γραφικοί γελωτοποιοί των ξένων. Ένα τουριστικό περίπτερο έχουμε γίνει. Ξυπνήστε. Σε λίγο ο στρατός θα αποτελεί παρελθόν και τα στρατόπεδα θα γίνουν παιδικές χαρές.

Το χειροκρότημα ξαναγέμισε την αίθουσα, όπως και τα μουρμουρητά. Όλοι έδειχναν προβληματισμένοι από τη μια, αλλά από την άλλη κάτι είχε ξυπνήσει μέσα τους.

- Η Ελλάδα σας ανήκει. Αφήστε τα παχιά λόγια στο περιθώριο και δώστε το χρίσμα σ’ αυτόν που θα σας πει, έστω και μια αλήθεια. Θωρακίστε τη χώρα μας αν θέλετε να ζούμε ελεύθεροι και υπερήφανοι. (παύση) Απ’ ότι θα καταλάβατε όλοι, ότι σας είπα στην αρχή του λόγου μου, ήταν ένα πολιτικό παιχνίδι. Ένα παραμύθι ικανό να καταστρέψει τα πάντα. Ρίχτε φόλα σ’ αυτούς που πρόδωσαν τα ιδανικά σας και κάντε μια νέα αρχή. Σας ευχαριστώ.

Ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος και χειροκρότησε τον εκπρόσωπο του Φ.Ο.Λ.Α., που με μάτια βουρκωμένα κατέβηκε από το βήμα. Μερικοί τον πλησίασαν, τον αγκάλιασαν και τον φίλησαν.

- Αυτή η χώρα μας ανήκει. Ήρθε η ώρα να σεβαστούμε τον πολιτισμό μας και τους προγόνους μας. Αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και υπερήφανοι. Ας πούμε ένα όχι στην προδοσία, όπως τότε κάποιοι άλλοι είπαν όχι στους κατακτητές. Όχι άλλο στο ζυγό της εκμετάλλευσης. Τέλος.

Άφωνο με άφησε ο άτιμος από τη μια, αλλά από την άλλη μου έδωσε να καταλάβω ότι και τα αθώα παραμύθια καμία φορά είναι ικανά να μετατρέψουν μια συγκέντρωση σε λαϊκή εξέγερση και σηκωτό να βάλουν έναν «παραμυθά» από το παράθυρο στα έδρανα της Βουλής!

αντε

(απόσπασμα από το βιβλίο «Άντε και σας πίστεψα» του Παύλου Ανδριά, που  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ, Χ. Τρικούπη 31, τηλ. 210-3300443 – Αποκτήστε το: https://pavlosandrias.gr/publications/books/ante-kai-sas-pistepsa/)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35