Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «10 Χρόνια χωρίς τον Νίκο Φώσκολο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «10 Χρόνια χωρίς τον Νίκο Φώσκολο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» η εκδήλωση τιμής για τα 10 χρόνια από την απώλεια του Ηλιουπολίτη Συγγραφέα, Σεναριογράφου και Σκηνοθέτη Νίκου Φώσκολου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Ηλιούπολης και τη Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού Ηλιούπολης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και καθ’ όλη τη διάρκεια της ξεχωριστής βραδιάς επικράτησε μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης κλίμα μεγάλης χαράς και συγκινησιακής φόρτισης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Στάθης Ψυρρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική προσωπικότητα του Νίκου Φώσκολου, στους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του Ηλιουπολίτη δημιουργού, ενώ επεσήμανε τη μεγάλη αξία του δημιουργού και ανθρώπου Νίκου Φώσκολου, αναφερόμενος σε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του όπως είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα, η σπάνια εργατικότητά του που μπορούν να «δείξουν» το δρόμο για τις επόμενες γενιές.

 

3 1 1536x1024

 

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Ψυρρόπουλος καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη αίθουσα, όταν ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποδοθεί το όνομα του Νίκου Φώσκολου σε δρόμο της πόλης.

Κατόπιν, η Συντονιστική Επιτροπή Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού Ηλιούπολης της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος -αποτελούμενη από τους Δημήτρη Καλαντίδη, Μαρία Παπαφράγκου και Μάνο Πολυκρέτη, ο οποίος είχε και την όλη ιδέα της διοργάνωσης- παρουσίασαν ευσύνοπτα το έργο της Λέσχης Ηλιούπολης, ανέλυσαν τους λόγους που προέκυψε αυτή η αφιερωματική βραδιά και κάλεσαν στο βήμα τον πανεπιστημιακό και συγγραφέα Στάθη Βαλούκο αλλά και τον συγγραφέα και κριτικό κινηματογράφου κο Δημήτρη Κολιοδήμο, οι οποίοι με τις εισηγήσεις τους, φώτισαν πολύπλευρα το έργο του μεγάλου δημιουργού.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κακαβάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στον κόσμο και μίλησε συνοπτικά για τη διαχρονική αξία του Νίκου Φώσκολου, τις σημαντικές ευκαιρίες που έδωσε στον καλλιτεχνικό κόσμο λόγω των μεγάλων του επιτυχιών, ενώ σημείωσε ότι ο Νίκος Φώσκολος θα έπρεπε σήμερα να διδάσκεται.

Τη σκυτάλη πήρε ο ηθοποιός και συγγραφέας, Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος επιμελήθηκε και παρουσίασε τη βραδιά, ενώ ήταν και ο δημιουργός ενός φιλμ, που προβλήθηκε την ίδια βραδιά και στο οποίο εμφανιζόταν ο Νίκος Φώσκολος να μιλά για τη ζωή του.

Αμέσως μετά η Κάτια Δανδουλάκη, η Μαρία Αλιφέρη, ο Στάθης Καληώρας και η Λόλα Νταιφά μίλησαν με λόγια ψυχής, τα οποία μοιράστηκαν με το κοινό, μικρές προσωπικές τους ιστορίες με τον Νίκο Φώσκολο.

Η Λένα Αλκαίου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Θάνος Καληώρας, η Ελένη Καρακάση, ο Παναγιώτης Πετράκης και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ερμηνεύοντας σημαντικά τραγούδια από τις ταινίες του Νίκου Φώσκολου, σε πολλά από τα οποία είχε γράψει και τους στίχους.

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της βραδιάς ήταν η παρουσία της κορυφαίας Ελληνίδας τραγουδίστριας Κλειώς Δενάρδου, η οποία ερμήνευσε μοναδικά τραγούδια από τις ταινίες αλλά και άλλα αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Φώσκολου.

Η ορχήστρα του μαέστρου Κωνσταντίνου Παγιάτη, ταξίδεψε με τις νότες της το κοινό, σε ένα πανέμορφο και νοσταλγικό ταξίδι στα παλιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής και πρόεδρος του Σ.Ε.Η. Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κα. Μαρία Κουρή, η Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κα. Μπέσσυ Αργυράκη, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωσταντάτος, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης Δήμητρα Κορμά, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κάρολος Ιταλός, η Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριακή Μαρή, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραβαγγέλης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς και οι ηθοποιοί:

Βίβιαν Βαλσάμη, Μαίρη Βλουτή, Νάντια Μουρούζη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Ζαχαρίας Ρόχας, Γιώργος Σίσκος κ.α.

Εκ μέρους της οικογένειας Φώσκολου παρευρέθησαν και τίμησαν την εκδήλωση η κόρη του Νίκου Φώσκολου Ντέλλα μετά του συζύγου της Λίνου Χριστοδούλου και του υιού τους Νίκου, καθώς και η τελευταία σύζυγος του Νίκου Φώσκολου, Τόνια Βυθούλκα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35