Πέντε τρόποι για να αποφύγετε την «τρέλα» που σας προκαλούν τα παιδιά σας…


Παιδιά μας είναι και έχουν ένα λόγο παραπάνω να μας παιδέψουν, μιας και εμείς δεν είμαστε τέλειοι...



1.Μην το παίρνετε προσωπικά. Όλες οι μαμάδες ανεξαιρέτως νιώθουν ότι εκείνες ευθύνονται για τα παιδιά τους και για τη συμπεριφορά τους. Λογικό. Να θυμίζετε ωστόσο και να λέτε στον εαυτό σας ότι η συμπεριφορά του παιδιού σας δεν έχει να κάνει απαραιτήτως με εσάς. Το παιδί επιλέγει πώς να συμπεριφερθεί, ενώ εσείς από την άλλη επιλέγετε πώς θα αντιδράσετε. Μόνο αυτό μπορείτε να ελέγξετε…Μην το ξεχνάτε!

2. Σύμφωνα με το mother.gr, προσπαθήστε να αποβάλλετε τα αρνητικά συναισθήματα. Πώς θα γίνει αυτό όμως αν δεν είσαι τουλάχιστον γιόγκι; Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το ζητούμενο είναι η ηρεμία σας…για να είναι και το παιδί ήρεμο ή τουλάχιστον να υπάρχει προοπτική ηρεμίας. Καλό είναι λοιπόν να δουλέψουμε λίγο με τον εαυτό μας και να μην αφήνουμε τα νεύρα μας να μας καθοδηγούν. Αν η μαμά είναι ήρεμη, τότε όλοι θα είναι ήρεμοι. Μια «τρελή» μαμά το μόνο που καταφέρνει είναι να χειροτερεύει την κατάσταση.

3. Προφανώς και δεν γίνεται να μη θυμώνετε ποτέ, αλλά τουλάχιστον προσπαθήστε να μην σας οδηγούν τα νεύρα σας. Με λίγα λόγια μην παίρνετε αποφάσεις όταν είστε εν βρασμώ. Ξεσπάστε τον θυμό σας (όχι στο παιδί), ηρεμήστε, πάρτε ανάσες και μετά πάρτε αποφάσεις. Αλλιώς θα μετανιώνετε για αποφάσεις που πήρατε.

4. Αποδεχθείτε το γεγονός ότι το παιδί σας είναι ένα διαφορετικό άτομο από εσάς και μια διαφορετική προσωπικότητα. Φυσικά και μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που συμπεριφέρεται το παιδί σας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να αλλάξετε το ίδιο το παιδί. Αν το καταφέρετε αυτό, θα έχετε καταφέρει ήδη πολλά. Δεν εννοώ φυσικά να μην προσπαθήσετε να βελτιώσετε την συμπεριφορά του παιδιού σας, αλλά σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να βελτιώσουμε εμάς και τις δικές μας ανασφάλειες και τα άγχη που έχουμε. Να τα βρούμε με τον εαυτό μας δηλαδή. Και να ξεκαθαρίσουμε τα όρια στο παιδί μας.


5. Να εκπέμπετε σταθερότητα. Αυτό χρειάζεται ένα παιδί από έναν γονιό. Άρα κάνετε ουσιαστικό focus στον εαυτό σας και στη δική σας συμπεριφορά πρώτα και αργότερα στου παιδιού σας… (govastileto)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35