Ο εγκέφαλος παράγει το δικό του... ηρεμιστικό!!!


Το δικό του… ηρεμιστικό, που δεν είναι άλλο από μια πρωτεΐνη που δημιουργείται με φυσικό τρόπο, μπορεί να παράγει ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι επιληπτικών κρίσεων...



Η πρωτεΐνη εντοπίστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, φέρει την ονομασία DBI και χαλαρώνει τους ρυθμούς ενός βασικού κυκλώματος του εγκεφάλου.

Για τον λόγο αυτόν, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία νέων θεραπειών, που θα προκαλούν λιγότερες παρενέργειες στους ασθενείς και θα είναι κατάλληλες τόσο για την επιληψία όσο και για άλλες διαταραχές, όπως το άγχος και οι διαταραχές του ύπνου.

Σύμφωνα με την έκθεση των ερευνητών, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Neuron, τα αποτελέσματα αυτά είναι τα πιο συναρπαστικά που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια από έρευνες που έχουν γίνει για το συγκεκριμένο θέμα.

«Ανακαλύψαμε για πρώτη φορά ότι ο πυρήνας που υπάρχει βαθιά, στο κέντρο του εγκεφάλου, παράγει μια μικρή πρωτεΐνη ή πεπτίδιο, που λειτουργεί όπως οι βενζοδιαζεπίνες», αναφέρει ο βασικός συντάκτης της έκθεσης και επικεφαλής της έρευνας δρ John Huguenard, καθηγητής νευρολογίας και νευρολογικών επιστημών.


Οι βενζοδιαζεπίνες είναι μια κατηγορία φαρμάκων με ηρεμιστικές, αντισπασμωδικές και αγχολυτικές ικανότητες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πρωτεΐνη DBI συνδέεται με υποδοχείς που βρίσκονται στην επιφάνεια των νευρικών κυττάρων και ανταποκρίνονται σε έναν μικροσκοπικό αλλά πολύ σημαντικό νευροδιαβιβαστή, τον οποίο ενισχύουν οι βενζοδιαζεπίνες... (naftemporiki, newpost)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35