10 απλά βήματα αν θες να ζήσεις πάνω απο... 100 χρόνια!!!


Για να έχετε χρόνια πολλά και κυρίως χρόνια καλά, πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Πώς; Μερικές συμβουλές θα κάνουν τις μέρες σας καλύτερες...




Τρέξτε
Καθαρίζει το μυαλό σας και φέρνει το σώμα γρήγορα σε καλή φυσική κατάσταση. Αν διανύετε τη δεκαετία των 40 ή 50 ετών, θα πρέπει να τρέξετε 1,6 χιλιόμετρα μέσα σε 10 λεπτά. Αν μετά βίας καταφέρνετε να φτάσετε στο τέλος της διαδρομής (και ξεπερνάτε οι άνδρες τα 10 λεπτά και οι γυναίκες τα 12), η πιθανότητα να πάθετε καρδιαγγειακό νόσημα είναι αυξημένη κατά 30%.


Να μαθαίνετε διαρκώς νέα πράγματα

Το μυαλό σας ξεμουδιάζει, γνωρίζετε νέο κόσμο, ανακαλύπτετε νέα ταλέντα.


Κοιμηθείτε μία ώρα νωρίτερα

Ο ελλιπής ύπνος αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Αντιθέτως, διαπιστώθηκε ότι μία ώρα παραπάνω ύπνου κάθε βράδυ (8 ώρες αντί για 7) ήταν αρκετή για να ρυθμιστεί η πίεση των εθελοντών (784 άνδρες ηλικίας άνω των 65 ετών) μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων.

Φάτε κάτι κόκκινο

Μια κόκκινη πιπεριά διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι, οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο (ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά και με προστατευτική δράση έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων), τα κόκκινα σταφύλια είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη (μια ουσία με αντιφλεγμονώδη δράση).

Κάντε σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα

Κάντε σεξ! Τα οφέλη του οργασμού στη μακροζωία είναι αποδεδειγμένα, λένε Ουαλοί επιστήμονες.

Βρείτε απαιτητική δουλειά

Η σκληρή δουλειά και οι επιτυχίες αποτελούν ισχυρούς δείκτες πρόβλεψης μακροζωίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διευθυντές ορχήστρας, οι οποίοι σηκώνουν τεράστιο βάρος ευθυνών, αλλά λαμβάνουν και τεράστια ικανοποίηση από το ένθερμο χειροκρότημα, είναι από τους μακροβιότερους επαγγελματίες.


Ζήστε στην εξοχή όσο μπορείτε – και κυρίως βουνό

Το υψόμετρο φαίνεται ότι μακραίνει τη ζωή. Οι ερευνητές πάντως δεν ξέρουν πού να αποδώσουν το εύρημα: πιθανότατα είναι ένας συνδυασμός του καθαρού αέρα και του γεγονότος ότι το καθημερινό ανεβοκατέβασμα γυμνάζει τόσο την καρδιά, όσο και τους μυς. Αν δεν μετοικήσετε, τουλάχιστον επιλέξτε να περπατάτε σε ανηφόρες.

Καβγαδίστε με τον/τη σύντροφό σας...

Ένας γερός καβγάς θα εξασφαλίσει καλύτερη ψυχική υγεία – μην μαζεύετε μέσα σας όσα σας βαραίνουν. Ο χρονίως καταπιεσμένος θυμός προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης, αϋπνία, καρδιαγγειακά προβλήματα και αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.


Να είστε αγαπημένοι με τους γονείς σας

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, το 91% των νεαρών που δήλωσαν κακές σχέσεις με τους γονείς τους κατέληξε στη μέση ηλικία να διαθέτει προβλήματα αλκοολισμού, υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα. Αντίθετα, μεταξύ των ανδρών που διατηρούσαν θερμές σχέσεις με τους γεννήτορες, το ποσοστό που εμφάνισε αντίστοιχα προβλήματα ήταν της τάξεως του 44%.


Πετάξτε τη ζυγαριά!


Εκείνο που πραγματικά μετράει, λένε οι ερευνητές, είναι η κατανομή των κιλών μας και όχι μόνο τα κιλά αυτά καθαυτά... (vipnews)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35