Νέο σχέδιο κοινωνικού τουρισμού!!!



Τη διατήρηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, που μέχρι πρότινος αποτελούσαν παροχή του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας, ανακοίνωσε...


ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.


Μιλώντας σε συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ελλάδας, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι ο κοινωνικός τουρισμός θα διατηρηθεί μέσω της ενσωμάτωσής του στους διευρυμένους πλέον σκοπούς του ΟΑΕΔ.

«Και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά», πρόσθεσε, «πόσο σημαντικό είναι για τους μικροϊδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, η αναβίωση -έστω και σε κάπως μικρότερη κλίμακα- αυτού του σημαντικού θεσμού».

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εργασίας είπε ότι δίνει άμεσα εντολή στον ΟΑΕΔ να καταρτίσει ειδικά για φέτος ένα επείγον σχέδιο κοινωνικού τουρισμού.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ότι η κυβέρνηση επενδύει στη δυναμική της επιχειρηματικότητας και δήλωσε ότι εντός του 2013 θα μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές κατά μία μονάδα.

«Ήδη», πρόσθεσε, «μέσα στο 2012 μειώθηκαν κατά 1,1 μονάδες (εισφορές υπέρ των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας)» και σημείωσε ότι στόχος είναι να υπάρξει συνολική μείωση πέντε ποσοστιαίων μονάδων σε ορίζοντα τετραετίας.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την πρόσληψη των 10.000 νέων που θα απασχοληθούν αποκλειστικά στον τουριστικό κλάδο, στο πλαίσιο της δράσης «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» για 45.000 νέους έως 29 ετών, ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι στόχος είναι η αντικατάσταση των προσλήψεων μαθητευόμενων από το εξωτερικό, με προσλήψεις νέων από την Ελλάδα.

«Δε θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί το πρόγραμμα αυτό -όπως κάποιες φορές συνέβη στο παρελθόν- σε "πρόγραμμα ανακύκλωσης εργαζομένων"», διεμήνυσε.

Τέλος ο κ. Βρούτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της τουριστικής κίνησης φέτος και υποστήριξε ότι «οι προοπτικές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι εξαιρετικές και αναμένεται να δημιουργηθούν έως και 50.000 νέες θέσεις εργασίας στον χώρο του τουρισμού».... (naftemporiki-thessalianews)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35