Θαύμα!!! Τυφλοί βλέπουν, ανάπηροι περπατούν…



Tο «πάρτι» στα ταμεία από τους επιτήδειους συνεχίζεται!Οι έλεγχοι αποκάλυψαν... τυφλούς που βρήκαν το φως τους και οδηγούν κανονικά, δικαιούχους επιδομάτων απόλυτης αναπηρίας και παραπληγίας...


που έχαιραν άκρας υγείας και χήρες που παντρεύτηκαν εν κρυπτώ για να μη χάσουν τη σύνταξή τους.


Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα κρούσματα λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων παρά την εντατικοποίηση των ελέγχων. Σε αυτήν τη φάση...αναζητούνται 5.291 συνταξιούχοι που δεν έχουν προσέλθει στην τελευταία απογραφή, εκ των οποίων οι 939 εισπράττουν συντάξεις χηρείας. Πάρτε μια γεύση για το τι εντόπισαν οι έλεγχοι:

• Συνταξιούχος που στα χαρτιά εμφανιζόταν να είναι τυφλός, αποδείχτηκε πως οδηγούσε μοτοποδήλατο και έκανε διανομές προϊόντων! Πρόκειται για ασφαλισμένο που είχε πάρει προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας, ως τυφλός. Ωστόσο, υπήρξε καταγγελία ότι δεν είναι τυφλός και μάλιστα οδηγεί μοτοποδήλατο. Αμέσως έγινε επιτόπια έρευνα και διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές ότι κάνει διανομές για τα κατάστημα τροφίμων της συζύγου του. Το Ταμείο προχωρά στην αναστολή καταβολής της σύνταξης και η υπόθεση θα επανεξεταστεί από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

• Δικαιούχος παραπληγικού επιδόματος εργάζεται κανονικά στην οικογενειακή επιχείρηση.Συγκεκριμένα, συνταξιούχος του ΟΓΑ λόγω αναπηρίας είχε πάρει και παραπληγικό επίδομα. Ωστόσο, εναντίον του υποβλήθηκε καταγγελία ότι εργάζεται στην επιχείρηση της γυναίκας του. Ελεγκτές του ΟΓΑ «επισκέφτηκαν» το χωριό και διαπίστωσαν πως ο συγκεκριμένος συνταξιούχος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δουλεύει στο παντοπωλείο που διατηρεί η σύζυγός του. Τώρα θα ανασταλεί η καταβολή του παραπληγικού επιδόματος και ο συνταξιούχος θα κληθεί να... επισκεφτεί τα ΚΕΠΑ

• Τις 52 έχουν φτάσει μέχρι τώρα οι περιπτώσεις των δικαιούχων συντάξεων χηρείας που έχουν προχωρήσει σε νέο γάμο. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, είχαν... ξεχάσει να δηλώσουν τον γάμο και έτσι συνέχιζαν να εισπράττουν κανονικά τη σύνταξη χηρείας.

Απ΄όλα έχει ο μπαχτσές. Μόνο που τα πληρώνουμε εμείς... (thessalianews)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35