100 χρόνια παραγωγής για το εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη (VIDEO)


Το εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη συμπλήρωσε τον Μάρτιο έναν αιώνα στην παραγωγή αυτοκινήτων…


Σήμερα, το εργοστάσιο της Οξφόρδης απασχολεί 3.700 άτομα και παράγει μέχρι 900 Mini την ημέρα, έχοντας συμβάλλει με 2,25 και πλέον εκατομμύρια Μini στο συνολικό αριθμό των 11,65+ εκατομμυρίων οχημάτων που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο από το 1913, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του.

Το πρώτο όχημα που παράχθηκε στο εργοστάσιο ήταν ένα Bullnose Morris Oxford, το οποίο πέρασε από τη γραμμή παραγωγής στις 28 Μαρτίου 1913. Τα επόμενα χρόνια λειτουργίας του ακολούθησαν  μοντέλα διάσημων βρετανικών μαρκών –και μιας ιαπωνικής– ανάμεσα στις οποίες οιMG, Wolseley, Riley, Austin, Austin Healey, Mini, Vanden Plas, Princess, Triumph, Rover, Sterling καιHonda, πέραν των ιδρυτικών ονομάτων Morris και Mini.

Η θυγατρική Pressed Steel Company στο ίδιο εργοστάσιο του Cowley κατασκεύαζε επίσης αμαξώματα για τις Rolls-Royce, Bentley, Jaguar, MG, Standard-Triumph, Ford και Hillman, καθώς και εργαλεία παραγωγής για την Alfa Romeo.

Πολλά διάσημα αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί εκεί, όπως τα Bullnose Morris, Morris Minor, Mini, το ινδικό Hindustan Ambassador και το σημερινό MINI. Επίσης κατασκεύαζε μοντέλα της Honda για κάποιο διάστημα στη δεκαετία του '80, καθώς και μερικά διεθνούς φήμης μοντέλα όπως το πρώτοRiley Pathfinder, το Morris Marina, το εντυπωσιακό Princess της δεκαετίας του '70 και το Austin Maestro… (newsit)




Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35