Μαγγίρι: Το Κρητικό ζυμαρικό!



Από το «γαστρονομικό καλαντάρι του οκτώ», με κατατοπιστική εικονογράφηση από το χέρι της Σοφίας Πολυμίλη...




Υλικά

Ένα ποτήρι νερό

μια κουταλιά αλάτι

1/2 κιλό αλεύρι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι λάδι για τηγάνισμα

150 γραμμάρια ανθότυρος τριμμένος.

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά, όπως φτιάχνουμε ζύμη για φύλλο.

Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε λωρίδες κι έπειτα κάθετα σε μικρά τετράγωνα.

Σε κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα μισά.

Σε τηγάνι τηγανίζουμε τα άλλα μισά κι όταν ροδίσουν τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με λίγο από το λάδι τους.

Πασπαλίζουμε με ανθότυρο. 

(madeincreta)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35