Στέλνουν... από εκεί που ήλθαν τα μνημόνια!



«Αν το μάθει η Μέρκελ θα μας κόψει το μηνιάτικο» λένε, αστειευόμενοι! Δεν το βάζουν κάτω. Παρά τις δυσκολίες...


 χαίρονται την κάθε στιγμή!


Νέοι από κοντινά χωριά έχουν στέκι τους το συνεργείο του Σταμάτη Πολάκη, στα Φραντζεσκιανά Μετόχια. Σε χρόνο- αστραπή ο οικοδεσπότης Σταμάτης θα στρώσει το τραπέζι και από τη σόμπα που καίει θα φέρει στο τραπέζι κρέας και λουκάνικο, που παρασκευάζει ο πατέρας Νίκος στη Γωνιά. Θα ετοιμαστούν στον ιδιαίτερο χώρο του συνεργείου και σαλάτες και θα έλθουν και τα μπουκάλια το κρασί, που σε λίγο θα ρέει άφθονο.

Μέσα στους νέους και ο Δημήτρης Βουγιουκαλάκης, παλαιός κοινοτικός σύμβουλος στο χωριό, βλέποντας την… κινητοποίηση του μεσημεριού (συνηθισμένο φαινόμενο!) θα παρατηρήσει  χαριτολογώντας: «Αν το μάθει η Μέρκελ θα μας κόψει το μηνιάτικο», ενώ ο Σταμάτης και οι άλλοι συνδαιτημόνες  δεν σκιάζονται από τα μνημόνια, και  σηκώνουν και τσουγκρίζουν τα ποτήρια με την τσικουδιά ή το κρασί, πάντα με καλή διάθεση!

Ωστόσο, δε μένει  μακριά από το σχολιασμό και η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με το όργιο της διαφθοράς που πρωταγωνιστούσαν τα πολιτικά πρόσωπα, άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος και άνθρωποι που είχαν τις κομματικές καλύψεις. Είναι αδιανόητη η υπέρμετρη φορολογία που επιβάλλεται στους πολίτες, που καλούνται να πληρώσουν «τα σπασμένα» για πράξεις που δεν έχουν ευθύνη.

Εκείνο το μεσημέρι, πάντως, στο συνεργείο του Σταμάτη βρέθηκαν φίλοι από  χωριά του κάμπου μέχρι το Αμάρι, τους Αρμένους και την Πόμπια Ηρακλείου. Όλοι καλοδεχούμενοι στη σύναξη . Στο χωριό του Ανδρέα Ροδινού με τις παραδοσιακές αρχές, οι επισκέπτες τυγχάνουν μιας ξεχωριστής μεταχείρισης όπως τους κληροδότησαν οι παλαιότεροί τους. Και αν βρεθείς σε αυτή τη σύναξη δεν επιτρέπεται να αφήσεις τους υπόλοιπους χωρίς να γευτείς τη φιλοξενία τους. Φαίνεται είναι απαράβατος κανόνας!

Στους πρώτους που εμφανίστηκαν στο συνεργείο και πήραν θέση στο τραπέζι ήταν πέρα από τον οικοδεσπότη που τους δέχτηκε και οι Γιάννης Καλαϊτζάκης, Κανάκης Τυλιπάκης από το Κάτω Βαλσαμόνερο, Στέλιος Παραδεισανός από το Βυζάρι, Γιώργης Μαστοράκης από τους Αρμένους, Γιώργης Μπαστάκης από την Πόμπια και Δημήτρης Βουγιουκαλάκης. Στην πορεία του χρόνου παρουσιάστηκαν και άλλοι από τα Φραντζεσκιανά Μετόχια και η παρέα μεγάλωσε… (madeincreta)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35