Μεταρρυθμίσεις περί σχέσεων...


Συγγραφικά μονοπάτια...



Τοποθέτηση πρώτη:  Το θύμα το κατασπαράζεις με την πρώτη ματιά. Δεν του αφήνεις περιθώρια να αντιδράσει καθώς εσύ κάνεις παιχνίδι και αυτό απλά ακολουθεί...


τους δικούς σου κανόνες. Το περί δεύτερης και τρίτης ματιάς, είναι για όσους πέφτουν στα δίχτυα σου από ανάγκη, για επιβεβαίωση ή μοναξιά.


Τοποθέτηση δεύτερη:  Από τη στιγμή που αποφασίζεις ν’ ανοίξεις… το «μαγαζί» σου, το αφεντικό είσαι εσύ και κανένας άλλος. Αποφεύγεις να βάλεις συνέταιρο στην «περιουσία» σου και ποτέ δεν δίνεις υποσχέσεις αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης. Μια λάθος κίνηση, εύκολα σε κάνει υποχείριο ενός εξαρτημένου ατόμου.

Τοποθέτηση τρίτη:  Ποτέ σε μια σχέση δεν τα δίνεις όλα με το καλημέρα. Κρατάς άμυνα μέχρι να μπλοκάρεις το νευρικό- σεξουαλικό σύστημα του άλλου, και αρχίζεις μόνο όταν αισθάνεσαι την αντίδραση να σου χτυπάει την πόρτα. Να θυμάσαι ότι σε κάθε «δίνω», υπάρχει και ανταποδοτικό τέλος.

Τοποθέτηση τέταρτη:  Στον έρωτα δεν υπάρχει αριθμός, γιατί το «γεννήθηκε για δυο» είναι για παλιομοδίτικες καταστάσεις και συμπλέγματα ζήλιας. Τα γεωμετρικά σχήματα να ξέρεις, εκτός από την άφθονη ποικιλία που σου παρέχουν, σε κατατάσσουν αυτόματα και κυρίαρχο στη ρουλέτα της ικανοποίησης.

Τοποθέτηση πέμπτη:  Η «σχέση» σιγουριά ανήκει σ’ ένα ερωτικό πλαίσιο, αλλά ποτέ δεν ακολουθεί επιθυμίες που έχουν να κάνουν με ανικανοποίητα πάθη ή πολύ περισσότερο με παιδικά τραύματα.

Τοποθέτηση έκτη:  Μάθε να ζεις το τώρα χωρίς μέτρο σύγκρισης και άσε τα προγράμματα και τα σχέδια γι’ αυτούς που μια ζωή κυνηγάνε τον εντυπωσιασμό και τη δουλική υποταγή.

Τοποθέτηση έβδομη:  Αν έχεις γαλουχηθεί από νεαρή ηλικία με τα «πρέπει» και τα «θέλω» των άλλων, πρέπει να ξέρεις ότι ποτέ δεν θα μάθεις τι είναι αγάπη, όπως ποτέ δεν πρόκειται να κολυμπήσεις σε πελάγη απόλαυσης και ηδονής. Μια ζωή θα είσαι φυλακισμένος στα κάτεργα της αμφισβήτησης και της ξεφτίλας.

Τοποθέτηση όγδοη:  Κερατάς δεν είναι αυτός που τον απατά ο σύντροφος του, αλλά αυτός που του δίνει το δικαίωμα να αναζητήσει την ολοκλήρωση μέσα από φαντασιώσεις και παροδικά ερεθίσματα.


(το βιβλίο «ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΙΣΤΙΑΣ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ, Χ. Τρικούπη 31, τηλ. 210-3300443)





Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35