Αλέξανδρος Τζόρβας: "Μέρκελ, σ'αγαπώ!"



Ικανοποιημένος από τις πρώτες του εντυπώσεις στην Τζένοα δήλωσε...


σε ιταλική εφημερίδα ο Έλληνας τερματοφύλακας και "φρέσκος μπαμπάς", Αλέξανδρος Τζόρβας.


Αν και εξέφρασε τη λύπη του για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος στο Παλέρμο, μια είδηση βόμβα μας άφησε άφωνους!

"Μέρκελ... σ'αγαπώ" δήλωσε ο Τζόρβας, μόνο που δεν αναφερόταν στην Άνγκελα, αλλά στο νεαρό συμπαίκτη του, Αλεξάντερ Μέρκελ!

Για την κατάσταση στην Ελλάδα, ο ίδιος είπε: «Πολύς κόσμος στη χώρα μου υποφέρει, χάνει τη δουλειά του και δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει το φαγητό για την οικογένεια και τα παιδιά του. Για πολλούς τα μέτρα λιτότητας είναι επώδυνα. Ο αδερφός μου είναι άνεργος και η αδερφή μου αντιμετωπίζει δυσκολίες. Εμείς οι Έλληνες κάναμε πολλά λάθη και η Γερμανία το ίδιο. Κρίμα» και πρόσθεσε «Πολλοί πηγαίνουν για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά και χιλιάδες άλλοι κάνουν βίαιες πράξεις. Είναι όπως στα ελληνικά γήπεδα.»

Σχετικά με τον αγώνα με την Γερμανία στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αποκάλυψε την ευθύνη που νιώθουν οι παίκτες σε τέτοιες διοργανώσεις: «Στις μεγάλες διοργανώσεις νιώθεις πως κουβαλάς τη χώρα στους ώμους σου. Και σ' εκείνη την περίπτωση ήταν περισσότερο ιδιαίτερο εξαιτίας των προβλημάτων. Η κατάστασή μας είναι δύσκολη με τις τράπεζες και τα λοιπά. Αρκετοί, όμως, είναι εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν πως αποχωρώντας από το ευρώ θα επιστρέφαμε πίσω 30 με 40 χρόνια.»

Την άποψη για τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας εξέφρασε ανοιχτά λέγοντας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αριστεράς που αντιτάχθηκε στα μέτρα λιτότητας, έφτασε στο 27% στις εκλογές. Κέρδισε, όμως, η Νέα Δημοκρατία και έχω την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάνει καλή δουλειά".

Παράλληλα, ο Έλληνας άσος μίλησε και για την ποιότητα, φέρνοντας ως παράδειγμα το Σωτήρη Νίνη: «Είναι το μότο μου: η ποιότητα πάντα κερδίζει. Εγώ είδα αυτήν την εξέλιξη του ταλέντου του Σωτήρη Νίνη. Αυτή που ψάχνει ο Ταχτσίδης στη Ρόμα. Νεαρός στην Ελλάδα είχε πρόβλημα να ξεφύγει από τον ''λαβύρινθο'', αλλά στην Ιταλία η ποιότητα κέρδισε».

Για τη θητεία του στο Παλέρμο είπε χαρακτηριστικά «Για 12 αγώνες έκανα καλά τη δουλειά μου, αλλά με απέκλεισαν για εξωαγωνιστικούς λόγους. Το πρόβλημα με την ιταλική γλώσσα ήταν απλώς μια δικαιολογία. Έχασα και τη θέση μου στην Εθνική. Είμαι χαρούμενος που έφυγα», ενώ για τη νέα του καριέρα στη Τζένοα δήλωσε: «Ωραία πρόκληση. Δουλεύω με τον Φρέι, έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, και προσπαθώ να τον ξεπεράσω. Εδώ ανταγωνιζόμαστε στα ίσα. Αντίθετα με την Ελλάδα που υπάρχουν πολλά βρώμικα παιχνίδια εκτός γηπέδου. Για να καταλάβετε τι λέω, εγώ δεν θα κάνω ζημιά στον Φρέι, όπως δεν έκανα και στον Γκαλίνοβιτς στον Παναθηναϊκό όσο ήμουν δεύτερος τερματοφύλακας».

Τέλος, ο Αλέξανδρος Τζόρβας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στην αρχή του πρότειναν να γίνει μοντέλο παρά ποδοσφαιριστής. «Μην παίξεις μπάλα, κάνε το μοντέλο. Καλύτερα να μη δίνεις σημασία σ' αυτά τα πράγματα. Για μένα το μόνο που αξίζει είναι να αποδείξεις την αξία σου στο γήπεδο. Και ισχύει και για τον Αλεξάντερ. Γράψε καθαρά: Μέρκελ, σ' αγαπώ»! αποκάλυψε ο Έλληνας γκολκίπερ... (Il Secolo XIX)

Paulitos



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35