Ο Έλληνας καθηγητής - συνάδελφος του Μόντι



Είναι ο τηλεματικός καθηγητής. Ο άνθρωπος που φέρει μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών όπως...


το virtual πανεπιστήμιο στην Ελλάδα της καταστροφής και της κρίσης και ο οποίος έφθασε να είναι συνάδελφος με καθηγητές - πολιτικούς όπως ο Ρομάνο Πρόντει και ο Μάριο Μόντι. Ο λόγος για τον Έλληνα Κυριάκο Κουβελιώτη. Έναν άνθρωπο πολύ μπροστά από την εποχή του, ο οποίος πιστεύει πως η καινοτομία είναι θέμα ουσίας και πως μόνο με αυτήν η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση.


Ο Κυριάκος Κουβελιώτης είναι ένας καθηγητής που ζει στην Αθήνα, η έδρα του πανεπιστημίου που διδάσκει βρίσκεται στη Ρώμη και οι φοιτητές του σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αντί για αμφιθέατρα, άπαντες χρησιμοποιούν υπολογιστές, smartphones και iPad, ακούνε βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, κάνουν on line συναντήσεις με τους καθηγητές τους, λύνουν ασκήσεις στο Ιντερνέτ. Και όλα αυτά, τον τελευταίο καιρό, μπορούν να τα κάνουν και στην ελληνική γλώσσα, αφού το ιταλικό Τηλεματικό Πανεπιστήμιο UNINETTUNO ενέταξε τη γλώσσα μας στα προγράμματα σπουδών του.

Το Διεθνές Τηλεματικό Πανεπιστήμιο UNINETTUNO είναι ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε με σύμπραξη της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης και 43 δημοσίων πανεπιστημίων. Στα προγράμματά του διδάσκουν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο νυν Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο Ρομάνο Πρόντι (πρώην πρόεδρος της ΕΕ και πρώην πρωθυπουργός), ο Φράνκο Φρατίνι (υπουργός Εξωτερικών) και άλλοι.

To πανεπιστήμιο έχει μαθήματα και στα ελληνικά και υποστηρίζεται από μια πρωτογενή πλατφόρμα στο Διαδίκτυο, ένα δίκτυο 31 τεχνολογικών πόλων που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, ένα ελεύθερο δορυφορικό κανάλι και τη WEB TV που έχει δημιουργήσει. Πρόκειται για σπουδές απολύτως αναγνωρισμένες οι οποίες παρέχουν πτυχίο και πρόσβαση σε χιλιάδες βιβλία. και ήδη σπουδάζουν με αυτόν τον τρόπο γύρω στους 60 Έλληνες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αποφοιτήσει περίπου 200.



Ελεύθερο ρεπορτάζ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35