Ελλάδα χωρίς χρέος! Στο χέρι μας είναι…



Πρωτοβουλία για τη μείωση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή των απλών πολιτών, αλλά και επιχειρηματιών, αναλαμβάνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Greece Debt Free (Ελλάδα Χωρίς Χρέος). Με καταγωγή από τη Σαντορίνη και γόνος της εφοπλιστικής οικογένειας,ο 33χρονος Πέτρος Νομικός, ιδρυτής και δημιουργός του Greece Debt Free Inc., έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην προσπάθεια ανάπτυξης στρατηγικών που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και μέσω του GDF προσπαθεί να ξυπνήσει – όπως λέει – τον πατριωτισμό των Ελλήνων και όσων αγαπούν την Ελλάδα.
Ήδη, μέσω της πρωτοβουλίας του που μετρά μόλις 4 ημέρες ζωής, έχουν συγκεντρωθεί από εισφορές 2.200.000 ευρώ συνολικής αξίας χρέους, μέρος των οποίων έχει συνεισφέρει η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η λογική είναι απλή. Το GDF δέχεται δωρεές με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις πολύ χαμηλότερες τιμές στις οποίες διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές. Το GDF στη συνέχεια βοηθά στη μείωση του χρέους μέσω της ακύρωσης των εν λόγω ομολόγων. Μάλιστα δεν αγοράζει ομόλογα από το ελληνικό κράτος και δεν χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος, αλλά αγοράζει τίτλους από τρίτους στις διεθνείς αγορές. «Δεν υπάρχει καμία σχέση με το κράτος και τους πολιτικούς», λέει ο Πέτρος Νομικός, ο οποίος προσθέτει ότι το GDF επιτρέπει σε κάθε έλληνα πολίτη ή όποιον θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να ψηφίσει online και να επιλέξει προϊόντα να φέρουν το λογότυπο του GDF και να συνεισφέρουν το 50% της αξίας των κερδών τους για τη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους με τον ίδιο τρόπο… (greecedebtfree.org)


http://www.ert.gr/webtv/net-ntokimanter/item/5671-Ellada-chwris-chreos-30-06-2012


Paulitos



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35