Σαν σήμερα... (23 Ιουλίου- 24 Ιουλίου)

το 776 π.X. ... οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στην Ολυμπία. το 1888... ο Τζον Ντάνλοπ πατεντάρει το λάστιχο αυτοκινήτου με σαμπρέλα.
το 1900... ο Καναδάς, πιεσμένος από την επεκτεινόμενη μετανάστευση, κλείνει τις "πόρτες" σε φτωχούς και εγκληματίες.
το 1903... η Ford πουλά το πρώτο της αυτοκίνητο, το μοντέλο Α, το οποίο κοστίζει 850 δολάρια και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 48 χλμ. / ώρα. Σχεδιαστής του ήταν ο Χένρι Φορντ.
το 1904... στο Σεντ Λιούις του Μισούρι, ο Τσαρλς Μέντσες εφευρίσκει το χωνάκι για το παγωτό. το 1912... επιστρέφει στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας μετά τις επιτυχίες του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης και στους διεθνείς αγώνες του Βερολίνου και αποβιβάζεται στον σιδηροδρομικό σταθμό Πελοποννήσου, όπου ο λαός του επιφυλάσσει ενθουσιώδη υποδοχή.



το 1937... μεταδίδεται ραδιοφωνικά το πρώτο θεατρικό έργο του Όρσον Γουέλς. το 1974... πνιγμένη στο αίμα του εγκλήματος στην Κύπρο, η Χούντα της Αθήνας καταρρέει. Σε σύσκεψη με τη συμμετοχή και πολιτικών, αποφασίζεται να κληθεί από το Παρίσι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στην Κύπρο, παραιτείται από την προεδρία ο διορισμένος από την αθηναϊκή Χούντα Νίκος Σαμψών και τη θέση του παίρνει ο Γλαύκος Κληρίδης.
το 1991... στην Αυστραλία, συλλαμβάνεται ο πλοίαρχος του ελληνικού δεξαμενόπλοιου "Κίρκη", που κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα να χυθούν στη θάλασσα 20.000 τόνοι πετρελαίου.
το 1992... αρχίζει στο Βόλο η δίκη για το θάνατο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος δολοφονήθηκε στις μαθητικές εξεγέρσεις στην Πάτρα. Κύριος κατηγορούμενος ο Γιάννης Καλαμπόκας. το 1996... νεκρός βρίσκεται μέσα σε καμπίνα του πλοίου "Πήγασος" ο Χριστόφορος Μαρίνος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του ταμία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, κατά τη ληστεία του 1995.  

 (από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ)




Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35