Στο Χαλάνδρι το Chapeau… μαγνητίζει με τη φινέτσα & την ποιότητά του



Επισκεφτήκαμε το  «Chapeau» στο Χαλάνδρι, εκεί που...

το Μεσογειακό «αεράκι», συναντά και γίνεται ένα με τις αέρινες «αποχρώσεις» της παριζιάνικης κουλτούρας, με την ιδιοκτήτρια του Βούλα Ρακοπούλου, να μας μιλάει για τη φιλοσοφία του μαγαζιού, καλώντας κι εσάς… να το γνωρίσετε από κοντά.




Με ποιο σκεπτικό ή με ποια «φιλοσοφία» ανοίξετε αυτό το μαγαζί;

Οφείλω να πω πως ανέκαθεν μου άρεσε το Παρίσι και έτσι, όταν αποφασίσαμε με τον άντρα μου ν’ ανοίξουμε αυτό το μαγαζί, θελήσαμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό, αλλά και παράλληλα να είναι πάντα κοντά στα Ελληνικά δεδομένα. Ναι μεν λοιπόν εξ αρχής βάλαμε τη γαλλική φινέτσα στο χώρο, αλλά στις γεύσεις υπήρξε μια άλλη κουλτούρα, πιο ελληνική.



Η ανταπόκριση του κόσμου ποια ήταν σ’ αυτό σας το εγχείρημα;

Θετική. Άρεσε πάρα πολύ η ιδέα του bistro… άρεσε και συνεχίζει να αρέσει, γιατί έχουμε περισσότερο σπιτικές γεύσεις και όχι κλασικό τυποποιημένο μενού. Αρέσει γιατί στο μαγαζί επικρατεί το φως και τα ανοιχτά χρώματα και ειδικό τώρα με την ανακαίνιση, ο κόσμος έχει αυξηθεί και ήδη απ’ ότι καταλαβαίνεται, τα θετικά σχόλια πολλαπλασιάζονται. Γενικά όμως αυτό που τους κέρδισε, είναι αυτό που λένε και οι ίδιοι άλλωστε. Η ζεστασιά.



Πόσα χρόνια λειτουργίας έχει; Ξέρετε το ρωτάω, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα και σε αυτόν που θέλει για πρώτη φορά να το επισκεφτεί…

Φέτος λειτουργεί για τρίτο χρόνο. Πριν λίγο καιρό ανακαινίσαμε το χώρο, θέλοντας  να τον κάνουμε πιο μοντέρνο απ΄ ότι ήταν πριν, μεγαλώνοντας όπως και εσείς βλέπετε, το χώρο. Αλλάξαμε επίσης και την κουζίνα, έτσι ώστε να γίνει πιο προσιτή σε κάθε επισκέπτη- πελάτη, με μεσογειακό πλέον αέρα, διατηρώντας μερικές αέρινες «αποχρώσεις» της παριζιάνικης κουλτούρας.



Οι τιμές σε τι επίπεδα κινούνται, σε σχέση πάντα με το τι επικρατεί στην αγορά;

Σε σύγκριση με το τι υπάρχει έξω, οι τιμές μας είναι πολύ λογικές. Μην ξεχνάτε πως το κάθε μαγαζί έχει το δικό του προφίλ και την δική του σχέση απέναντι στον πελάτη. Είναι πιστεύω λάθος να συγκρίνουμε το σύνολο με τη μονάδα, καθώς οδηγούμε τον κόσμο, σε λάθος συμπεράσματα. Εμείς σεβόμαστε τον πελάτη και του το ανταποδίδουμε.



Σχεδιάζετε κάποιο eventγια φέτος;

Το «Chapeau»  γενικά μέσα στη χρονιά θα ετοιμάσει διάφορα event, τα οποία θα είναι έκπληξη, ομολογώ σε όλους. Ένα από αυτά για παράδειγμα, θα είναι ένα θεατρικό που ετοιμάζω και σίγουρα από Νοέμβρη θα το απολαύσει ο κόσμος που επιλέξει το «Chapeau» για τη διασκέδασή του.  Τις Κυριακές, έχει καθιερωθεί πλέον στο «Chapeau»,  σερβίρουμε πρωινό σε μπουφέ από τις 11:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα, όπου φυσικά λειτουργεί η κάρτα αλα καρτ για όποιον δεν θέλει να φάει στο μπουφέ, με την τιμή να είναι στα 15 ευρώ συν ρόφημα και ότι άλλο θέλει.



Μια πρόταση, ένα πιάτο ξεχωριστό που θα βρούμε στο «Chapeau»;

Φοβερή σοκολατόπιτα και ένα πιάτο αν μου επιτραπεί η έκφραση, που μαγνητίζει, είναι το κριθαρότο  με τα λαχανικά.



Κλείνοντας, ένα μήνυμα για τους πελάτες- επισκέπτες σας;

Ελάτε να δοκιμάσετε τις νέες γευστικές προτάσεις μας, από το νέο μας σεφ Τάσο Σταματιάδη και ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά. Το «Chapeau» έχει αυτό που ζητάτε, αρκεί να είστε «δεκτικοί» και σε νέες προτάσεις…

Και κάτι τελευταίο! Σύντομα θα λειτουργήσει και το delivery, με σκοπό να εξυπηρετήσει τους «φίλους» του.




Για τον aylogyros news

Παύλος Ανδριάς & Καλλιόπη Γραμμένου




Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35