«Ένας σφυροκέφαλος με νου και γνώση»… στο γραφείο της Κάλλης


Ο Μαστρο- Κυριάκος, ένας δυνατός και εργατικός μάστορας που ζει...

σ’ ένα κοραλλιογενή ύφαλο, μια μέρα ακούει δυο παπαγαλόψαρα να συνομιλούν και τότε συνειδητοποιεί ότι… δεν τα καταφέρνει πια, δεν είναι τέλειος μάστορας… Γέρασε ο μαστρ- Κυριάκος!


Είναι αλήθεια; Τι πιστεύει ο ίδιος για τον εαυτό του; Τι προσπαθεί να τους αποδείξει; Θα τα καταφέρει;

Με σύνθημα του «το μυαλό είναι πιο δυνατό από το σώμα» διασχίζει το βυθό της θάλασσας και συναντά διάφορα απογοητευμένα πλασματάκια, που θεωρούν ότι γέρασαν και δεν μπορούν να τα καταφέρουν όπως παλιά!

Ο φωτιστής μελανόκητος, ο ταχυδρόμος καλαμάρι, ο φυσιοθεραπευτής χταπόδι, ο αρχαιολόγος ξιφίας θα πειστούν από το σύνθημά του; Ποιος έχει άδικο; Τι ρόλο θα παίξει η κρυμμένη στην άμμο πέτρινη επιγραφή;

Το βιβλίο «Ένας σφυροκέφαλος με νου και γνώση» της Αγγελικής Μανούσου, σε εικονογράφηση Έφης Λούκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΡΑ εκδοτική, είναι ένα έξυπνο και παράλληλα τρυφερό παραμύθι που μιλά για την πείρα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Ενισχύει την αγάπη, το σεβασμό και την εκτίμηση που οφείλουν οι νεότερες γενιές να έχουν στις παλαιότερες. Κανείς δεν είναι άχρηστος ότι ηλικία κι αν έχει, αρκεί να βάλει το μυαλό του να δουλέψει και αν το χρησιμοποιήσει σωστά, τότε είναι και πάλι «χρήσιμος».

Ένας σφυροκέφαλος με νου και γνώση κατάφερε να μας πείσει και να μας αποδείξει «ό,τι μαθαίνουμε πρέπει να το διδάσκουμε και στους άλλους, γιατί αλλιώς είναι σαν να μην έχουμε μάθει τίποτα»…


Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο είναι τυπωμένο 100% από ανακυκλωμένο χαρτί.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35