«Το μαγικό μολύβι του καθηγητή Πλουμπουμ 1: Βοήθεια, μια μούμια!» της Νίνας Χουντερτσνέε στο γραφείο της Κάλλης…


«Βοήθεια μια μούμια!» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς...
«Το μαγικό μολύβι του καθηγητή Πλουμπούμ» της Νίνας Χουντερτσνέε, σε μετάφραση Κώστα Πούλου, εικόνες Iris Hardt.

Μια νέα σειρά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, για παιδιά από 7 ετών,  με πρωταγωνιστές τον καθηγητή Πλουμπούμ και δυο παιδιά, την Άννα και τον Ερρίκο, με όχημα ένα μαγικό μολύβι μεταφέρονται σε διαφορετικές εποχές και τόπους, όπως στην αρχαία Αίγυπτο, στον βυθό του ωκεανού, στην εποχή των μαμούθ κτλ.

Το μολύβι του καθηγητή Πλουµπούµ είναι μαγικό. Όποιος γράφει µε αυτό ταξιδεύει σε άλλους κόσμους!

Όταν η Άννα και ο Ερρίκος,  δυο κολλητοί φίλοι που μένουν στην ίδια πολυκατοικία και πηγαίνουν μαζί σχολείο,  βρίσκουν ένα μολύβι στο κατάστημα με τα σχολικά είδη του καθηγητή Ηρακλή Πλουμπούμ, του αγαθού ηλικιωμένου γείτονά τους, δεν μπορούν να φανταστούν τη μεγάλη περιπέτεια που τους περιμένει, ώσπου έρχεται η στιγμή που το μολύβι ζωγραφίζει μόνο του πάνω στο χαρτί!

Ξαφνικά ένας ανεμοστρόβιλος σαρώνει το δωμάτιο και μεταφέρει τους δυο φίλους μαζί με τον γάτο τους στην έρημο. Εκεί διαπιστώνουν ότι ο γάτος μπορεί να μιλάει με ανθρώπινη φωνή! Το ίδιο και η μούμια με το όνομα Δενκανειτίποτας, που χρειάζεται επειγόντως τη βοήθειά τους…

Μια έξυπνη ιστορία, καλογραμμένη, γεμάτη περιπέτεια και διασκέδαση θα απολαύσει ο μικρός αναγνώστης που θα κρατήσει στα χέρια του «Το μαγικό μολύβι του καθηγητή Πλουμπουμ»! Μαζί με τη διασκέδαση έρχεται φυσικά και η γνώση… όχι μόνο για τα ιερογλυφικά  και το όμορφο ταξίδι στην ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου, αλλά και στη γνωριμία με χαρακτήρες, ελαττώματα, συναισθήματα και συμπεριφορές.

Μαζί τους σ’ αυτό το ταξίδι είναι και ο Καρούζος, ο γάτος της Άννας που τους ακολουθεί σε όλα τους τα ταξίδια και μπορεί να μιλάει σαν άνθρωπος!

Συμμετέχουν επίσης ο Σαλίμ, ένας λιχούδης πρώτης τάξεως, που δεν του αρέσει καθόλου να μοιράζεται.  Ο Δενκανειτίποτας, είναι μια μούμια που συνήθως μένει μόνος στην μεγάλη πυραμίδα και τρελαίνεται για επισκέψεις! Επίσης ο αγενής κροκόδειλος και πολύ πεινασμένος θα παίξει και αυτός το δικό του ρόλο σε όλη την ιστορία…

Τα έντονα χρώματα των εικόνων συμπληρώνουν το κείμενο και το αναδεικνύουν. Ο χωρισμός του σε ενότητες επίσης βοηθούν τον μικρό αναγνώστη στο να μην κουραστεί και να μπορέσει εύκολα μόνος του να καταφέρει να μπει στην περιπέτεια που του υπόσχονται οι ήρωες του βιβλίου.


Ξεφυλλίστε το βιβλίο εδώ:

http://flip.metaixmio.gr/apospasmata/TO_MAGIKO_MOLYVI_TOY_KATHIGHTH_PLOYMPOYM_1/index.html


Κι αν θες να το αποκτήσεις μπες εδώ:

https://www.metaixmio.gr/el/products/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BC-1-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CE%B1


Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros News



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35