«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στα Καλάβρυτα

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στα Καλάβρυτα

Στα ηρωικά Καλάβρυτα, μια περιοχή με πλούσια ιστορία, πανέμορφη φύση και ζωντάνια όλο το χρόνο είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Φτάσαμε», που μεταδίδεται την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις 17:00, από την ΕΡΤ1.

 

 

Στην ορεινή κωμόπολη της Αχαΐας, ο Ζερόμ Καλούτα γίνεται ένα με τους ντόπιους και γίνεται κι αυτός «μέλος» της Φιλαρμονικής, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική διαδρομή των Καλαβρύτων.

Ακόμη, ένα σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι ο θρυλικός Οδοντωτός, με τον οποίο ο Ζερόμ κάνει μια συναρπαστική σιδηροδρομική διαδρομή.

Βγαίνοντας για μανιταρο-εξόρμηση στο βουνό, ο Ζερόμ έρχεται σε επαφή με την εκπληκτική ορεινή φύση της περιοχής και συμμετέχει στη μαγειρική τοπικών συνταγών με ξεχωριστά τοπικά προϊόντα.

Συναντά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού και τους βοηθά στην πρόβα του νέου θεατρικού που ετοιμάζουν, ενώ στην Κάτω Ζαχλωρού δοκιμάζει την εμπειρία του κάμπινγκ στο βουνό, σε μια μοναδική τοποθεσία.

 

epizontas Olokaytomatos 01

 

Βεβαίως, μια επίσκεψη στα Καλάβρυτα δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την ιστορία. Ο Ζερόμ συναντά τον Γιώργο Δημόπουλο, επιζώντα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, ο οποίος μιλά για τις στιγμές που βίωσε σε μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της κατοχικής περιόδου, τον Δεκέμβριο του 1943.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35