Online σεμινάριο: “Ενδυνάμωση μέσω της τέχνης”

Online σεμινάριο: “Ενδυνάμωση μέσω της τέχνης”

Μπορεί η τέχνη να επιδράσει ευεργετικά για το σύνολο μιας κοινωνίας που μαστίζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις και πόσο ευεργετικά μπορεί να επιδράσει;

Αναμφίβολα η έκφραση μέσω της τέχνης έχει παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη θεραπεία ψυχολογικών τραυμάτων και ταυτόχρονα είναι αξιοσημείωτο το πόσο ραγδαία έχει αναπτυχθεί ένα καλλιτεχνικό κίνημα ιδιαίτερα σε περιόδους γενικευμένων κρίσεων, είτε οικονομικών, είτε πολιτικών, είτε κοινωνικών.

Η τέχνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνία και κυρίως με την κατάσταση που επικρατεί σε αυτή μία δεδομένη χρονική στιγμή. Ο εκάστοτε καλλιτέχνης επομένως, εκφράζεται αναλόγως και επηρεαζόμενος από συγκεκριμένες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, ομαλές ή μη ομαλές. Ωστόσο, τα πιο ξακουστά έργα τέχνης και τα πιο μεγάλα και σημαντικά ποιήματα δημιουργήθηκαν σε περιόδους αναταραχών.

Στο νέο διαδικτυακό σεμινάριο «Ενδυνάμωση μέσω της τέχνης» που ξεκινάει το Σάββατο 17 Απριλίου με εισηγήτρια την Διώνη Λαμπίρη, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ερμηνεύσουν τον κοινωνικό ρόλο της τέχνης και τις θετικές επιδράσεις αυτής σε δύσκολες περιόδους. Ακόμη, θα συζητηθεί το πώς η ενίσχυση του πολιτισμού εν γένει μπορεί να ενισχύσει μία κοινότητα που βιώνει κρίση. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 7 δίωρα και θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν δικά τους ανάλογα projects στο τέλος του σεμιναρίου.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 70€.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Διώνη Λαμπίρη, η οποία ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων κι Έργων Τέχνης, με πολυετή εμπειρία σε μουσεία και αρχαιολογικά έργα, κι εξειδίκευση στα εικαστικά έργα και το αρχειακό υλικό. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην «Πολιτιστική Διαχείριση» καθώς και στην «Εφαρμοσμένη – Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη». Στις μεταπτυχιακές της έρευνες ασχολήθηκε εκτενώς με την κοινωνική λειτουργία της τέχνης και του πολιτισμού, σε περιόδους και συνθήκες κρίσης αλλά και σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, καθώς και με την αξία της διατήρησης, προστασίας κι ανάδειξης της πολιτισμικής κληρονομιάς. Συνεχίζει και διερευνά τις δυνατότητες της καλλιτεχνικής διαδικασίας και των παράγωγών της στην ενδυνάμωση και την ψυχική ίαση, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την εκπαίδευση ενηλίκων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Θεωρίες της αισθητικής και ρόλοι της τέχνης

Σάββατο 17 Απριλίου, 18.00 – 20.00

Σχέση κοινωνίας και τέχνης

Σάββατο 24 Απριλίου, 18.00 - 20.00

Εννοιολογική τέχνη

Σάββατο 8 Μαΐου, 18.00 - 20.00

Παρεμβατική τέχνη

Σάββατο 15 Μαΐου, 18.00 - 20.00

Τέχνη σε περιόδους κρίσης

Σάββατο 22 Μαΐου, 18.00 – 20.00

Ενδυνάμωση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμών μέσω της τέχνης

Σάββατο 29 Μαΐου, 18.00 - 20.00

Πολιτιστική κληρονομιά, τέχνη και προσφυγιά

Σάββατο 5 Ιουνίου, 18.00 - 20.00

Παρουσίαση εργασιών- project

Σάββατο 12 Ιουνίου, 18.00 – 20.00

Η διεξαγωγή θα γίνει online, μέσω Webex.

Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση:

https://www.culture365.gr/endynamwsh-mesw-ths-texnhs-eggrafh/

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.culture365.gr/online-seminario-endynamwsh-mesw-ths-texnhs/

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35