Πώς να μην ντρέπομαι για το σώμα μου;

Πώς να μην ντρέπομαι για το σώμα μου;

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να αγαπήσεις το σώμα σου, ακόμα και αν οι πάντες προσπαθούν να σε πείσουν για το αντίθετο.

Νιώθεις ντροπή κάθε φορά που κοιτάς τον καθρέφτη; Δυσκολεύεσαι να βγεις στην παραλία; Ώρα να σε μαλώσουμε, γιατί αξίζεις πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις.

Και η στιγμή που θα σταματήσεις να ντρέπεσαι για το σώμα σου είναι κοντά, αρκεί να βάλεις στο μυαλό σου ορισμένα πράγματα.

Αποδέξου το σώμα σου όπως είναι

Το να αποδεχτείς ότι δεν σου αρέσουν τα πάντα στο σώμα σου είναι το πρώτο βήμα για να το αποδεχτείς ως έχει. Αφορά το να αναγνωρίσεις  ότι μπορεί να νιώθεις «κάπως» για ορισμένα μέρη του, όμως να μην αφήνεις αυτήν σου την πεποίθηση να σε εμποδίζει να κάνεις πράγματα που θέλεις να κάνεις όπως θες εσύ να τα κάνεις. Οφείλεις να είσαι καλός/η με τον εαυτό σου και να του υπενθυμίζεις όλα τα άλλα πράγματα που αγαπάς πάνω του.

Μπορεί το σώμα σου να μην είναι το δυνατό σου σημείο, και μπορεί να μην είσαι σε θέση να αγαπήσεις κάθε κομμάτι του, όμως μπορείς να αγαπήσεις τη ζωή που κάνεις, ακόμα και τις ημέρες εκείνες που δεν αγαπάς και τόσο την κοιλιά σου, ας πούμε.

Ωστόσο, αυτό είναι το σώμα που σου δόθηκε. Είναι το μόνο σώμα που σου δόθηκε, και άρα ίσως είναι καιρός να συμβιβαστείς με αυτό.

Όλοι νιώθουμε έτσι

Όλοι έχουμε στιγμές αδυναμίας όταν βλέπουμε τα πάντα μέσα από αρνητικό φίλτρο, και η φωνή στο κεφάλι μας γίνεται επικριτική. Υπάρχουν περίοδοι που αισθανόμαστε άσχημοι και μη ελκυστικοί. Όλοι μας.

Σε αυτές τις στιγμές αμφιβολίας, σταμάτα οτιδήποτε σκέφτεσαι και κάνε στον εαυτό σου τις εξής ερωτήσεις: Η διάθεσή μου επηρεάζει τον τρόπο που νιώθω για την εμφάνισή μου; Έχω καλό ύπνο και καθαρό αέρα; Τρώω καλά; Κινούμαι αρκετά;  Η αυτό-φροντίδα (self love) είναι πολύ σημαντική γιατί η εικόνα που βλέπεις στον καθρέφτη είναι απλώς μια εκδήλωση της θετικής σου ενέργειας.

Κλείσε τα social media

Εδώ και χρόνια, τα Μέσα προσπαθούν να κατασκευάσουν μια λαμπερή εικόνα για το πώς θα πρέπει να μοιάζει ένας ιδανικός άντρας και μια ιδανική γυναίκα. Από τις τηλεοπτικές εκπομπές μέχρι τις διαφημίσεις στα περιοδικά και την εικόνα διάφορων celebrity, τα mainstream media ενισχύουν την ιδέα ότι φαίνεσαι όμορφος ή όμορφη μόνο αν έχεις ένα καλίγραμμο σώμα, τέλεια μαλλιά και άψογο δέρμα. Η πραγματικότητα όμως απέχει πολύ.

Γιατί; Επειδή η εικόνα της τελειότητας δεν υπάρχει. Είναι επιφανειακή. Είναι ανέφικτη. Ακόμα και τα ίδια τα μοντέλα δεν μοιάζουν με τις επεξεργασμένες φωτογραφίες τους. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να συγκρίνεσαι με διασημότητες και μοντέλα σε εξώφυλλα περιοδικών.

Θα αλλάξεις το πώς ορίζει η κοινωνία το όμορφο; Όχι. Ωστόσο, μπορείς να αλλάξεις το πώς το ορίζεις εσύ. Μη δίνεις βάση στην ομορφιά που βλέπεις στις διαφημίσεις, επικεντρώσου στην ομορφιά πού βλέπεις στους «πραγματικούς» ανθρώπους, τους οποίους θαυμάζεις.

Το πώς δείχνεις στον καθρέφτη δεν σε ορίζει

Το άθροισμα του τι είσαι - οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις, οι ελπίδες, τα όνειρα, τα συναισθήματά σου - είναι πολύ πιο σημαντικό από την εικόνα που θα σχηματίσει για σένα κάποιος που δε σε ξέρει. Όλα αυτά τα θετικά στον χαρακτήρα σου, είναι εκείνα που μαγνητίζουν τον κόσμο γύρω σου.

Σου έχει τύχει να ακούσεις κάποιον να μιλά με καλοσύνη και συμπόνια, και να πεις «τι όμορφος άνθρωπος!»; Αυτό δεν οφείλεται στην εξωτερική του εμφάνιση. Είναι το εσωτερικό του βάθος, ένα είδος ομορφιάς που δεν μπορεί να κληρονομηθεί, να φωτογραφηθεί ή να γίνει στο χειρουργείο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι εξωτερικά ελκυστικοί, αλλά η ενέργεια, η χαρά και η θετικότητά τους είναι τόσο μεταδοτικά που είναι δύσκολο να μη θες να τους έχεις δίπλα σου.

Σκέψου λοιπόν τι σου φέρνει χαρά. Κάνε πράγματα που σου αρέσουν. Κάντε την αυτοεκτίμησή σου να στηρίζεται σε εσωτερικές και όχι εξωτερικές ιδιότητες. Σε τελική ανάλυση, μια θετική στάση φέρνει περισσότερες φιλίες από την εξωτερική εμφάνιση… (in2life.gr)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35