Έχεις κοινωνικό άγχος: Αυτά τα 10+1 tips θα σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις

Έχεις κοινωνικό άγχος: Αυτά τα 10+1 tips θα σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις

Το κοινωνικό άγχος είναι διαχειρίσιμο, με πολύ μικρές αλλαγές στη καθημερινότητά μας μπορούμε να ζήσουμε πιο χαρούμενες και άγχος free στιγμές…

Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής μας μαθαίνουμε συνεχώς νέα πράγματα και γεμίζουμε εμπειρίες. Οι εμπειρίες αυτές όμως, συνοδεύονται με κοινωνικό άγχος. Οι προσπάθειές μας να προσαρμοστούμε στο ξένο, μας τρομάζουν, ειδικά όταν είμαστε σε νεαρότερη ηλικία.

Το κοινωνικό άγχος λοιπόν είναι μια φυσιολογική αντίδραση, η οποία φουντώνει κυρίως κατά τη διάρκεια της εφηβείας, όπου αμφισβητούμε συνεχώς την ταυτότητα μας.

Τα άτομα που βιώνουν αγχώδη διαταραχή μισούν να βρίσκονται στο επίκεντρο. Δεν θέλουν να δουλεύουν ομαδικά και όταν αυτό συμβαίνει αποφεύγουν να πάρουν θέση. Παγώνουν και νιώθουν το άγχος να τους κυριεύει. Συνήθως όμως αυτά τα συμπτώματα κάμπτονται όταν γνωρίζουμε τον εαυτό μας και είμαστε πιο σίγουροι για εμάς.

Ωστόσο κάποιοι άνθρωποι αδυνατούν να αποβάλλουν το άγχος και το πρόβλημα διογκώνεται. Καταλαβαίνουν ότι δεν απολαμβάνουν την καθημερινότητα. Δυσκολεύονται να κάνουν πράγματα που για τους άλλους έρχονται φυσικά.

Τι γίνεται όμως όταν η δουλειά τους απαιτεί να κάνουν αυτό το ένα βήμα παραπάνω;

Το κοινωνικό άγχος αν και μας επηρεάζει σε αρκετούς παράγοντες στην ζωή μας, μας, είναι διαχειρίσιμο.

Με πολύ μικρές αλλαγές/tips στην καθημερινότητα μας μπορούμε να ζήσουμε πιο χαρούμενες στιγμές, στιγμές χωρίς άγχος.

Διαβάστε τη συνέχεια

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35