Τι είναι οι κράμπες του συγγραφέα; Γνωρίστε τις αιτίες, τα συμπτώματα και τις θεραπείες;

Τι είναι οι κράμπες του συγγραφέα; Γνωρίστε τις αιτίες, τα συμπτώματα και τις θεραπείες;

Εάν τα χέρια σας παρουσιάζουν ασυνήθιστες κινήσεις ενώ γράφετε, θα υποφέρετε από κράμπες. Η κράμπα του συγγραφέα είναι μια νευρολογική διαταραχή κίνησης που περιλαμβάνει ακούσιες μη αυτόματες παρακάμψεις. Μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά σας να γράφετε και να εκτελείτε διάφορες λειτουργίες. Πρόκειται για μια κατάσταση που προκαλεί ασυνήθιστες ενέργειες που επηρεάζουν τα δάχτυλα, τα χέρια ή τους βραχίονες σας.

Οι ακούσιες ενέργειες συμβαίνουν όταν ο εγκέφαλος στέλνει ψευδή μηνύματα στους μύες. Γυρίζει το χέρι σας σε διάφορες ανεπιθύμητες στάσεις. Είναι μια συγκεκριμένη εστιακή δυστονία του χεριού, καθώς τα συμπτώματα περιορίζονται μόνο στα χέρια και εμφανίζονται σε χειρονακτικές δραστηριότητες όπως γραφή, όργανα αναπαραγωγής, δακτυλογράφηση ή ραφή. Μόνο οι πολύ εξειδικευμένες κινήσεις των χεριών ενεργοποιούν τις κράμπες τύπου.

Τι είναι αυτά τα συμπτώματα;

Οι κράμπες σε έναν συγγραφέα μπορούν να συμβούν σε κανέναν. Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται κατά την πληκτρολόγηση ή ακόμα και όταν δεν πληκτρολογείτε εργασίες όπως το κράτημα ενός μαχαιριού ή η αναπαραγωγή ενός οργάνου. Τα συνηθισμένα συμπτώματα της γραφής της κράμπας είναι τα εξής:

Δάχτυλα που κρατούν τη γραφίδα ή το στυλό πολύ σφιχτά

Κτύπημα του καρπού

Δυσκολία στο κράτημα μιας γραφίδας ή μολύβι

Τα χέρια και τα δάκτυλα δεν ανταποκρίνονται στις εντολές

Αιτίες των γραπτών κειμένων

Οι επανειλημμένες κινήσεις των χεριών οδηγούν σε εκ νέου απεικόνιση ορισμένων τμημάτων του εγκεφάλου, ειδικά εκείνων που εμπλέκονται στον χειρισμό ή τη χρήση των χεριών. Αυτό οδηγεί σε διακοπή της επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και των χεριών. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης εργασίας, ακόμη και μετά από μερικές κινήσεις των χεριών. Οι σπασμοί του συγγραφέα συμβαίνουν συνήθως λόγω της επανάληψης μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας ή της υπερβολικής χρήσης των χεριών. Η κακή γραφή συμβάλλει επίσης στην πληκτρολόγηση των κράμπες. Δεν είναι απαραίτητο μόνο το γράψιμο να οδηγήσει σε γράψιμο σπασμών, ακόμη και οι μη γραπτές εργασίες μπορούν να συνεισφέρουν.

Πώς μπορεί κάποιος να διαγνώσει αυτή την κατάσταση;

Εάν έχετε συμπτώματα κράμπας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν νευρολόγο το συντομότερο δυνατό. Ο νευρολόγος εκτελεί μια φυσική και νευρολογική εξέταση για να ελέγξει ποιους μύες επηρεάζονται, ποιες δραστηριότητες επηρεάζονται και εάν οι μύες επηρεάζονται σε ηρεμία. Αυτό θα βοηθήσει επίσης τον γιατρό να διερευνήσει τη σοβαρότητα της πάθησης.

Θεραπεία των Cramps

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τη συγγραφή κράμπες. Ο συνδυασμός διαφορετικών θεραπειών χρησιμοποιείται για τη μείωση των συμπτωμάτων.

Φυσικές θεραπείες

Οι γιατροί συχνά συμβουλεύουν τα διάφορα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για να μειώσουν τα συμπτώματα, όπως το κράτημα της πένας, η αλλαγή της θέσης του βραχίονα και του αγκώνα ή η αλλαγή της λαβής συγκεκριμένους μύες που μπορούν να ανακουφίσουν τις πληκτρολογήσεις κράμπες και να μειώσουν τις ασυνήθιστες κινήσεις.

Θεραπεία απόσπασης και απόσπασης

Η μείωση του στρες μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων της κράμπας. Τεχνικές όπως η βαθιά αναπνοή και ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους ασθενείς. Η θεραπεία διάρρηξης χρησιμοποιείται επίσης με το να μην δοθεί υπερβολική σκέψη στον ασθενή.

Οι ενέσεις με Botox παρέχουν αποτελεσματικά αποτελέσματα για όλους. Η βελτίωση των θέσεων γραφής, η αλλαγή της λαβής και οι θέσεις του αγκώνα και του χεριού δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τη θεραπεία των σπασμών. Τα προφορικά φάρμακα συνιστώνται επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις για την ταχεία ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ένας τέλειος συνδυασμός σωματικής, ψυχικής και ιατρικής θεραπείας μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε εντελώς σπασμούς.

Πηγή: https://befitglitz.com/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35