Υπόθεση Δουρή: Ένα από τα πιο κτηνώδη εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά

Υπόθεση Δουρή: Ένα από τα πιο κτηνώδη εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά

Ο βιασμός και η δολοφονία ενός εφτάχρονου παιδιού από τον πατέρα του, στην Ερμιόνη της Αργολίδας. Την ανατριχιαστική υπόθεση, που ακόμα σοκάρει το πανελλήνιο, αφηγείται ο ηθοποιός Σόλων Τσούνης.

Ακούστε την ΕΔΩ…

Είναι ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα: ο βιασμός και η δολοφονία ενός εφτάχρονου παιδιού από τον πατέρα του, στην Ερμιόνη της Αργολίδας. Ο ελαιοχρωματιστής Μανώλης Δουρής, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1993, βίασε κτηνωδώς το παιδί του, το έπνιξε, και στη συνέχεια το έκρυψε σε σημείο που δύσκολα μπορούσε να βρεθεί. Τις επόμενες ώρες, μάλιστα, έψαχνε δήθεν μαζί με τους συγχωριανούς του να βρει το παιδί και τελικά το «εντόπισε» ο ίδιος στο σημείο που το είχε τοποθετήσει. Μετά καταριόταν τον δολοφόνο του Νικολάκη και έπαιζε θέατρο ακόμα και στην κηδεία του, σπαράζοντας για «το αγγελούδι του που κάποιος το είχε δολοφονήσει».

Ο Μανώλης Δουρής ήταν παντρεμένος με την Γεωργία και ζούσαν στην Ερμιόνη με τα εφτά παιδιά τους. Και οι δύο γονείς δούλευαν σκληρά για να τα βγάλουν πέρα, εκείνος ως οικοδόμος και μετά ως ελαιοχρωματιστής, κάνοντας ταυτόχρονα και άλλες εργασίες, ενώ η γυναίκα του δούλευε όπου έβρισκε μεροκάματο. Η πολυμελής οικογένεια, ωστόσο αντιμετώπιζε πολλές στερήσεις και δυσκολίες, που δεν ήταν μόνο οικονομικής φύσης. Ο πατέρας κακομεταχειριζόταν τα παιδιά, τα έβριζε χυδαία, τα χτυπούσε και τους συμπεριφερόταν με τον χειρότερο τρόπο. Τα παιδιά τριγυρνούσαν στους δρόμους νηστικά, ξυπόλητα, και κάποιες φορές σε κακή κατάσταση. Μετά την δολοφονία του Νικολάκη αποκαλύφθηκε ότι ο Δουρής εξέδιδε τα παιδιά του, ενώ δύο χρόνια πριν το φοβερό γεγονός είχε δημιουργηθεί σάλος με μια σοβαρότατη καταγγελία. Σύμφωνα με αυτή, κάποιος 76χρονος συμπατριώτης του είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα από τα παιδιά του. Η αδερφή του 76χρονου είχε μιλήσει αργότερα για εκβιασμό, με τον οποίο ο Δουρής επεδίωξε να βγάλει λεφτά:

«Ο Δουρής πήγε στην αστυνομία και έκανε μήνυση εναντίον του αδερφού μου για βιασμό ενός από τα αγόρια του, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν και να τον βάλουν φυλακή» είχε πει. «Στη συνέχεια ο Δουρής ζήτησε από τον αδερφό μου δύο εκατομμύρια δραχμές, κι ο αδερφός μου του τα έδωσε. Τότε ο Δουρής πήγε και απέσυρε τη μήνυση. Το ίδιο είχε κάνει ο Δουρής και σε κάποιον άλλο και του πήρε ένα εκατομμύριο δραχμές. Η καταγγελία για τον αδερφό μου ήταν άδικη. Δεν ήταν αλήθεια. Δυστυχώς για μας, ο αδερφός μου, μετά από αυτό που έγινε, βγήκε από τη φυλακή, αλλά πέθανε από τη στενοχώρια του. Δεν άντεξε».



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35