«Κουνήσου από τη θέση σου» Εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης για εφήβους

«Κουνήσου από τη θέση σου» Εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης για εφήβους

Στο εργαστήριό μας θα κουνηθούμε, θα παίξουμε και μέσα από το παιχνίδι θα φτιάξουμε πράγματα που δεν έχουμε καν φανταστεί!

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, βασισμένα στις δικές τους ιδέες και την προσωπική τους ματιά. Ο χώρος δράσης πέρα από την αίθουσα, μπορεί να είναι και κάποιος εξωτερικός χώρος, τον οποίο επανανοηματοδοτούμε μαζί. Η κάθε συνάντηση επικεντρώνεται σε μια θεματική και καταλήγει σε ένα παραστάσιμο γεγονός.

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία, εφόσον πιστεύουμε βαθιά ότι η δημιουργική έκφραση αποτελεί ανάγκη, αλλά και δυνατότητα όλων όσοι θέλουν να την εξερευνήσουν, ανεξάρτητα από τις σπουδές ή τα ενδιαφέροντά τους.

Εμψυχώτριες

Εβίτα Κουριδάκη & Ανθή Κουγιά

Η Εβίτα Κουριδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 92’. Είναι εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής, απόφοιτος του ΕΚΠΑ και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, με ειδίκευση στη σχολική

ψυχολογία και συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο Αιγίου. Έχει εργαστεί σε σχολεία ως εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής, σε μουσεία ως ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα έχει σχεδιάσει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, μετά την τριετή εκπαίδευσή της στο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης – Σχολείο Παιχνιδιού. Τον τελευταίο χρόνο ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή κειμένων και άρθρων για τη γονεϊκότητα, ενώ παράλληλα συμμετέχει ως εμψυχώτρια σε ομάδες συμβουλευτικής γονέων και συντονίστρια της ομάδας για γονείς και παιδιά «Μικρό Βουνό».

Η Ανθή Κουγιά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Εργάζεται ενεργά ως δημιουργός, σκηνοθέτιδα και δραματουργός στον τομέα των παραστατικών τεχνών από το 2015. Αρχικά, αποφοίτησε από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην πορεία συνέχισε τις σπουδές της, ολοκληρώνοντας ένα μεταπτυχιακό με τίτλο ΜΑ in Performance Making στο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου κι έπειτα ένα ακόμα πρόγραμμα με τίτλο PACAP- Advanced Programme of Creation in Performing Arts στη σχολή Forum Danca στη Λισαβόνα. Δουλειές της έχουν παρουσιαστεί σε Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα και Πορτογαλία.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε την πρώτη της συνεργασία με την εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την queer όπερα ORFEAS2021 σε σύλληψη των ΦΥΤΑ. Το 2020 της απονεμήθηκε το βραβείο ARTWORKS /Artist Fellowship Program,Stavros Niarchos Foundation.

Πληροφορίες

Έναρξη: 19 Φεβρουαρίου

Διάρκεια: 7 εβδομάδες

Πότε: Κάθε Σάββατο 17.00 – 18.30

Που: Pocket Star Gallery Lycabettus (Γεροστάθη 1 Λυκαβηττός)

Κόστος συμμετοχής: 90€

Περισσότερες πληροφορίες & Δηλώσεις συμμετοχής: https://www.culture365.gr/kounisou-apo-ti-thesi-sou/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35