Συνταγή για «μεθυσμένο» κέικ -Με κόκκινο κρασί και μαύρη σοκολάτα

Συνταγή για «μεθυσμένο» κέικ -Με κόκκινο κρασί και μαύρη σοκολάτα

Ένας από τους απόλυτους συνδυασμούς είναι η σοκολάτα με το λικέρ, έχεις όμως δοκιμάσει τη σοκολάτα με κρασί; Οι φίλοι του οίνου θα γνωρίζουν ήδη πως η μαύρη σοκολάτα αναδεικνύει τα αρώματα ενός καλού κρασιού και το αντίθετο.

Ο συνδυασμός αυτός απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα κάθε γλυκού ενώ παράλληλα δίνει μια γκουρμέ αισθητική σε κάθε γλυκό.

Ένα κέικ για να θεωρηθεί πετυχημένο πρέπει σίγουρα να είναι αφράτο, με πλούσια γεύση και γεμάτο άρωμα. Η σοκολάτα μπορεί να δώσει την πλούσια γεύση, όσο για το κρασί, θα του χαρίσει το μοναδικό άρωμα.

Αν έχεις βαρεθεί την κλασική γεύση των κέικ και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι λαχταριστό και νέο, τότε αυτή τη συνταγή ψάχνεις.

Τη συνταγή βρήκαμε από το xrysoskoufaki.gr, αναφέρουν οι συντάκτες του άρθρου.

Συνταγή για «μεθυσμένο» κέικ με κρασί και σοκολάτα.

Υλικά:

Πικρό κακάο: 60 γρ

Ζάχαρη: 280 γρ

Βούτυρο: 200 γρ

Κόκκινο κρασί: 150 ml

Αυγά: 4

Αλεύρι: 150 γρ

Μαγιά ψησίματος: 1 φακελάκι

Μαύρη σοκολάτα: 50 γρ

Αλάτι – μια πρέζα

Εκτέλεση:

Αρχικά, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το κακάο και το κόκκινο κρασί με μια πρέζα αλάτι σε μια κατσαρόλα .

Μαγειρέψτε για τον απαραίτητο χρόνο και σβήστε λίγο πριν βράσει για να αποκτήσετε μια ομοιόμορφη και ρευστή κρέμα. Βάλτε 150 ml αυτής της κρέμας στην άκρη σε ένα μπολ και αδειάστε την υπόλοιπη στο μίξερ (ή σε ένα μπολ).

Προσθέστε ένα αυγό τη φορά και αρχίστε να το ανακατεύετε με την κρέμα, μόνο όταν το αυγό έχει απορροφηθεί, προχωρήστε με το επόμενο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά και το αλεύρι και τα κοσκινίζουμε λίγο λίγο στο υγρό μείγμα.

Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα σε νιφάδες και τις προσθέτουμε στη ζύμη για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη. Βρέξτε ελαφρά το λαδόκολλα και στρώστε τη φόρμα του κέικ για να μην ξεφύγει η πολύ υγρή ζύμη κατά το μαγείρεμα.

Αδειάζετε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για περίπου 40 λεπτά. Με το κέικ εκτός φούρνου, κάντε τομές με το μαχαίρι σε σχήμα ακτίνας από το κέντρο μέχρι περίπου 2 cm από την άκρη.

Με ένα κουτάλι πασπαλίζετε το κέικ με την κρέμα που έχετε αφήσει στην άκρη, φροντίζοντας να εισχωρήσει στα κοψίματα για να γίνει απαλό, υγρό και εξαιρετικά νόστιμο.

ΠΗΓΗ: https://www.bovary.gr/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35