Τι σημαίνουν τα τέσσερα δαχτυλίδια της Audi;

Τι σημαίνουν τα τέσσερα δαχτυλίδια της Audi;

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σήματα κατασκευαστή, τα τέσσερα δακτυλίδια της Audi κλείνουν φέτος 90 χρόνια. Τι σημαίνουν όμως και πώς έφτασαν να γίνουν το σήμα των Γερμανών;

Είναι σχεδόν αδύνατο να σκεφτεί κάποιος την Audi και να μην έρθει ταυτόχρονα στο μυαλό του το εμβληματικό σήμα της γερμανικής εταιρείας, το οποίο φέτος «σβήνει» 90 κεράκια.

Όπως και με οτιδήποτε παρόμοιο εκείνο τον καιρό, το σήμα της Audi δεν δημιουργήθηκε τυχαία και «κρύβει» πίσω του ένα σημαντικό γεγονός για τα δεδομένα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι μόνο.

Ως Audi η εταιρεία ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον μηχανικό August Horch, ο οποίος πριν είχε ιδρύσει και μια εταιρεία με το δικό του όνομα. Εγκαταλείποντας την August Horch & Cie ο Γερμανός ίδρυσε την August Horch Automobilwerke GmbH. Ωστόσο η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου που ήρθε έπειτα από μήνυση των προηγούμενων συνεργατών του, τού απαγόρευσε να χρησιμοποιήσει το επίθετό του στη νέα εταιρεία.

Η λύση τελικά για το όνομα της νέας εταιρείας δόθηκε σε σύσκεψη που έκανε ο Horch με τους νέους συνεργάτες του και, όπως λέγεται, έπειτα και από παρέμβαση του λατινομαθή γιου ενός εξ αυτών, η νέα εταιρεία ονομάστηκε Audi. Audi είναι η λατινική μετάφραση του επιθέτου του Horch, το οποίο ως ρήμα στα γερμανικά είναι το «ακούω».

Πηγή: https://www.carandmotor.gr/nea/ti-simainoyn-ta-tessera-dahtylidia-tis-audi



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35