Ο μύθος της Μυκόνου… και πως φτάσαμε στο σήμερα

Ο μύθος της Μυκόνου… και πως φτάσαμε στο σήμερα

Το πρώτο σημαντικό γεγονός που έστρεψε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στα νησιά της πατρίδας μας συνέβη τον Αύγουστο του 1954, όταν πραγματοποιήθηκε η λεγόμενη «Κρουαζιέρα των Εστεμμένων». Ήταν μια ιδέα που είχε η Βασίλισσα Φρειδερίκη: Εκατό περίπου Βασιλείς, Πρίγκιπες και Πριγκίπισσες, προσκεκλημένοι των Ελλήνων Βασιλέων, έκαναν κρουαζιέρα στις ακτές και τα νησιά της Ελλάδας.

Πέρα από την κριτική που διατυπώθηκε τότε από ορισμένες πλευρές για το κόστος της κρουαζιέρας, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που παρακολούθησαν εκείνη τη βασιλική κρουαζιέρα μετέδωσαν στο εξωτερικό εικόνες απίστευτης φυσικής ομορφιάς, με αποτέλεσμα γρήγορα να προσελκυσθούν χιλιάδες τουρίστες.

Ένας από τους σταθμούς εκείνης της κρουαζιέρας ήταν και η Μύκονος, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τότε ξεχώρισε περισσότερο από τα άλλα νησιά που επισκέφθηκαν οι εστεμμένοι. Τα γεγονότα που θα στρέψουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον ειδικά στη Μύκονο συνέβησαν λίγα χρόνια μετά.

Πώς δημιουργήθηκε ο μύθος στο νησί της Μυκόνου

Το πρώτο σημαντικό βήμα για να δημιουργηθεί ο μύθος της Μυκόνου, σημειώνεται τον Ιούνιο του 1960, όταν η Σοράγια απομονώθηκε στη Μύκονο ύστερα από τον χωρισμό της από τον Σάχη τελευταίο βασιλιά της περσικής δυναστείας. Η Σοράγια δεν μπορούσε να κάνει παιδιά και για αυτό τον λόγο ο Σάχης που ήθελε να αποκτήσει διάδοχο, την είχε χωρίσει. Εκείνη την εποχή η ιστορία αυτή συγκίνησε όλο τον κόσμο και οι δημοσιογράφοι από όλα τα μέρη της γης, έγραφαν για την άτυχη «πριγκίπισσα με τα θλιμμένα μάτια».

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35