Καρπούζι: Τη γλύκα του και τα… οφέλη του να έχουμε!

Καρπούζι: Τη γλύκα του και τα… οφέλη του να έχουμε!

Το καρπούζι είναι το πιο δημοφιλές φρούτο του καλοκαιριού που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Γλυκό και ανάλαφρο, δροσερό και χορταστικό, αρωματίζει το ελληνικό καλοκαίρι. Όμως, η νοστιμιά δεν είναι η μοναδική του ιδιότητα. Ας δούμε με ποιους τρόπους συμβάλει στην υγεία του οργανισμού μας.

Ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση, ειδικά τους θερινούς μήνες, βοηθά τον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Το καρπούζι περιέχει 92% νερό, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για καθημερινή κατανάλωση.

Θρεπτικά συστατικά

Το καρπούζι περιέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες A και C. Έχει επίσης χαμηλή θερμιδική αξία, καθώς περιέχει μόλις 46 θερμίδες ανά 150 γραμμάρια. Συγκεκριμένα: Θερμίδες: 46 / Υδατάνθρακες: 11,5 γρ. / Φυτικές ίνες: 0,6 γρ. / Ζάχαρη: 9,4 γρ. / Πρωτεΐνη: 0,9 γρ. / Λίπος: 0,2 γρ. / Βιταμίνη Α: 5% της ημερήσιας αξίας (DV) / Βιταμίνη C: 14% DV / Κάλιο: 4% DV / Μαγνήσιο: 4% DV.

Το καρπούζι είναι επίσης μια πλούσια πηγή κιτρουλίνης, που βελτιώνει την απόδοση στην άσκηση, ενώ τα αντιοξειδωτικά που διαθέτει βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, που ευθύνονται για διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και καρκίνο.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35