Καλοκαίρι: Τα καλύτερα μέρη της Ελλάδας για ελεύθερο κάμπινγκ

Καλοκαίρι: Τα καλύτερα μέρη της Ελλάδας για ελεύθερο κάμπινγκ

Η αγαπημένη εποχή του χρόνου έφτασε και ήδη σκεφτόμαστε πού θα πάμε στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Όμως, η ακρίβεια πλήττει σοβαρά τη χώρα και τα πορτοφόλια μας. Οι τιμές της βενζίνης και των ακτοπλοϊκών-αεροπορικών εισιτήριων αποτελούν σημαντικό πρόβλημα και οι επιλογές μας περιορίζονται αισθητά.

Μια ιδέα λοιπόν είναι το κάμπινγκ που πραγματικά είναι μια μοναδική εμπειρία και μια low budget επιλογή, με ελάχιστα βασικά έξοδα, όπως της μετακίνησης και της διατροφής. Οπότε όσοι δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα το ελεύθερο κάμπινγκ, αξίζει να το δοκιμάσετε φέτος

Εδώ σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους δημοφιλέστερους προορισμού για του λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ:

Γαύδος

Είναι το πιο νότιο σημείο της Ευρώπης, και ίσως το πιο ήσυχο. Στην Γαύδο πας για να ξεχάσεις τα πάντα, να μεταφερθείς για λίγες μέρες σε ένα παράλληλο σύμπαν, που το στρες έχει σταματήσει να υπάρχει σαν κόνσεπτ. Υπάρχει και μίνι μάρκετ για προμήθειες, και αρκετές καβάτζες με σκιά (να ‘ναι καλά οι κέδροι). Αρκετά κοντά, επίσης, θα βρεις ντους και τουαλέτα

Κάθε καλοκαίρι, η Γαύδος αποτελεί top προορισμό για τους απανταχού κατασκηνωτές. Με απίθανες, αμμώδεις παραλίες και κέδρους που προσφέρουν σκιά από τον μεσημεριανό ήλιο αλλά και στήριγμα για τη σκηνή σου. Στον Αη Γιάννη και τον Λαυρακά θα ξεχαστείς. Όπως ξεχνιούνται οι κατασκηνωτές που καταφθάνουν στις αρχές του καλοκαιριού και φεύγουν όταν πιάσουν τα πρώτα κρύα. Για φαγητό, οι ταβέρνες σε Αη Γιάννη και Σαρακήνικο προσφέρουν άφθονο ψάρι, αλλά και κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο. Στα συν, τα εκπληκτικά γλυκά του νησιού.

Πώς θα πας: Στη Γαύδο μπορείς να φθάσεις είτε από την Παλιόχωρα, τη Σούγια, τον Πλακιά ή τη Χώρα Σφακίων. Τα δρομολόγια δεν είναι σταθερά, γιαυτό θα πρέπει να ενημερωθείς από τα λιμεναρχεία Σφακίων (+30 28250 91292) και Παλαιόχωρας (+30 28230 41214). Πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα των δύο εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια στη Γαύδο, της ΑΝΕΝΔΥΚ και της Gavdos Lines.

Προσοχή: Μην πάρεις το μαγιό σου μαζί. Απαγορεύεται αυστηρά η θαλάσσια ενδυμασία.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/kalokairi-ta-kalytera-meri-tis-elladas-gia-eleythero-kampingk/ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35