Τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν από τα απόρρητα αρχεία της Uber

Τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν από τα απόρρητα αρχεία της Uber

Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, παράνομες πρακτικές και προσωπικές επαφές με πρωθυπουργούς και μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κάπως έτσι εξηγείται το success story της Uber σε όλο τον κόσμο.

Ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο πολυεθνικός κολοσσός της Uber, όχι για να αντιμετωπίσει σωματεία ταξί, τα οποία αντιδρούν μαινόμενα στον αθέμιτο ανταγωνισμό του ride sharing και της πλατφόρμας, αλλά για να αποκρούσει τα βαρύγδουπα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ώρες: ανώνυμη πηγή απέστειλε χιλιάδες εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας, συνολικού μεγέθους 184 GB, στη βρετανική εφημερίδα Guardian, απ’ όπου η υπόθεση οδηγήθηκε στη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και από εκεί στα κορυφαία Μέσα όλου του κόσμου.

Το σκάνδαλο της Uber έγινε πρωτοσέλιδο, θυμίζοντας τα Panama και τα Pandora Papers που είχαν αποκαλύψει παλαιότερα οι δημοσιογράφοι της ICIJ: το παραδειγματικό –για τον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων– success story της εταιρείας μεταφοράς δεν αποδίδεται απλά στην επαναστατική ιδέα των Travis Kalanick και Garrett Cam, πίσω στο 2008, να φτιάξουν μια εφαρμογή ταξί με GPS και δυνατότητα διαμοιρασμού.

Ούτε στο γεγονός ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών δήλωναν απόλυτα ικανοποιημένοι (;) με τις απολαβές και της παροχές της Uber, όπως έδειχνε με καμάρι στις δημοσκοπήσεις της – και στη χώρα μας, ενώ τα πράγματα ήταν και παραμένουν δύσκολα στον κλάδο.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35