Γιατί ένα προϊόν απομίμηση του αυθεντικού το λέμε «Μαϊμού»;

Γιατί ένα προϊόν απομίμηση του αυθεντικού το λέμε «Μαϊμού»;

Οι μαϊμούδες είναι μικρόσωμοι, ευκίνητοι πίθηκοι με μακριά ουρά. Γενικά θεωρούνται νοήμονα ζώα. Έχουν επίσης ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό (χάρισμα): Αντιγράφουν κινήσεις και τις μιμούνται με απίστευτη ακρίβεια. Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν κάθε προϊόν που αποτελεί απομίμηση του αυθεντικού το ονομάζουμε στην καθομιλουμένη “Μαϊμού”.

Τα τελευταία χρόνια η διάδοση των απομιμητικών προϊόντων αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, με το εύρος των αγαθών τα οποία παρανόμως αντιγράφονται να έχει αυξηθεί σημαντικά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γραφείου Αντιμετώπισης Πλαστογραφήσεων (Counterfeiting Intelligence Bureau – CIB) του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Commerce – ICC) τα απομιμητικά προϊόντα αποτελούν το 5 έως 7% του συνολικού παγκόσμιου εμπορίου. Η δε οικονομική ζημιά ανέρχεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια (με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης – Organisation for Economic Co-operation and Development).

Η γκάμα των καταναλωτικών αγαθών που πλαστογραφούνται και πωλούνται ως αυθεντικά είναι ευρεία. Εκτός από πολυάριθμα μικρά προϊόντα όπως ρολόγια, τσιγάρα, τσάντες, γυαλιά ηλίου, CD/DVD μουσικής, ταινιών και παιχνιδιών, υπάρχει μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά για απομιμήσεις φαρμάκων και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ακόμα και για μεγαλύτερα προϊόντα όπως αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Πηγή: https://poiostigiati.gr/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35