Σχολικά είδη από χρυσάφι: Πόσο ακρίβυναν τετράδια, στυλό μολύβια, χαρτικά

Σχολικά είδη από χρυσάφι: Πόσο ακρίβυναν τετράδια, στυλό μολύβια, χαρτικά

«Ασήκωτες» θα είναι οι σχολικές τσάντες για τους γονείς τη φετινή χρονιά που ξεκινά επίσημα σε λίγες ημέρες, καθώς οι αυξήσεις τιμών σε γραφική ύλη και χαρτικά ξεπερνούν το 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ειδικά το φωτοτυπικό χαρτί, το οποίο εισάγεται από την Κίνα, πωλείται μέχρι και 40% ακριβότερα.

Όπως αναφέρει στον «Ε.Τ.» στέλεχος της αγοράς, τα τετράδια έχουν ανατιμηθεί κατά 22%, ενώ οι τιμές μολυβιών, στυλό και γομών έχουν αυξηθεί κατά περίπου 20%.

Σε κάθε περίπτωση, οι τιμές των σχολικών παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις ανάλογα με τη μάρκα και την ποιότητά τους, ωστόσο η γκάμα τους είναι μεγάλη και απευθύνεται σε όλα τα… βαλάντια.

Έτσι, η λίστα με τα βασικά είδη για έναν μαθητή Δημοτικού ξεκινά από τα 36 ευρώ και μπορεί να υπερβεί ακόμα και τα 90 ευρώ (τσάντα, μολύβι, στυλό, τετράδιο 50 φύλλων, τετράδιο 2 θεμάτων, ντοσιέ, κασετίνα, γόμα, ξύστρα, διαβήτης, γεωμετρικά όργανα, 12 μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής και 12 ξυλομπογιές), ενώ για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου το κόστος των σχολικών κυμαίνεται από 40 έως 113 ευρώ (τσάντα, μολύβι, στυλό, τετράδιο 50 φύλλων, τετράδια σπιράλ, ντοσιέ, κασετίνα, γόμα, ξύστρα, διορθωτικό, διαβήτης, γεωμετρικά όργανα).

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35