Γίναμε μια κοινωνία τεράτων;

Γίναμε μια κοινωνία τεράτων;

Τρομάζει το κρεσέντο βίας και στυγερών εγκλημάτων – Από τις δεκάδες γυναικοκτονίες και την υπόθεση της Πάτρας ως τον κύκλο της φρίκης του Κολωνού – Οι σκοτεινοί δίαυλοι παιδόφιλων, μαστροπών και διακινητών πορνογραφικού υλικού – Τι λένε οι ειδικοί

Ο κύκλος της βίας συνεχίζεται και συγκλονίζει. Το κρεσέντο των σκληρών εγκλημάτων που έρχονται στο φως προκαλεί αποτροπιασμό, θυμό, ανησυχία. Η απόπειρα ανθρωποκτονίας με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η δολοφονία της Καρολάιν και ακόμη 16 γυναικοκτονίες το 2021, με το 2022 να έχει προσθέσει ήδη άλλες 16 γυναίκες-θύματα στη μαύρη λίστα, η υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα, το ελληνικό #MeToo, οι βιασμοί ανηλίκων. Και ο κατάλογος δυστυχώς μακραίνει. Η φρίκη έχει πολλά πρόσωπα και αυτά βρίσκονται ακόμα και μέσα στο σπίτι, στην οικογένεια, στη γειτονιά.

Η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, που κατακλύζει τα δελτία, τις εφημερίδες, το Διαδίκτυο, τα social media, είναι ανατριχιαστική και, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής οι κινήσεις των Αρχών, ο κατάλογος των θυτών θα είναι μακρύς και πολλά μένουν να αποκαλυφθούν. Η βία φαίνεται πως έχει ριζώσει για τα καλά στην ελληνική κοινωνία, με θύμα αυτή τη φορά ένα παιδί 12 ετών, που δεν μπορεί ως εκ της ηλικίας του ούτε να κατανοεί πλήρως ούτε να δώσει τη συγκατάθεσή του για οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη, όπως έχει επιχειρηθεί από τους βιαστές του να παρουσιαστεί.

Παιδεραστές: «Κυκλοφορούν» 1500 στη χώρα

Γκρεμίζονται τα στερεότυπα

Η ενοχοποίηση του θύματος (victim blaming) έχει γίνει στο παρελθόν αποδεκτή από πολλούς. «Τα ήθελε», «Προκάλεσε», «Γιατί πήγε εκεί;», «Γιατί δεν μίλησε εξαρχής;». Με αργούς ρυθμούς τα στερεότυπα όμως γκρεμίζονται, ειδικά όταν πρόκειται για ένα παιδί. Η οργή της κοινωνίας ξεχειλίζει, με καθρέφτη τα social media, που μπορεί να εξελίσσονται και σε πεδίο ανθρωποφαγίας, αλλά δείχνουν και τα όρια της όποιας ανοχής.

Η ανατριχίλα της κανονικότητας

Και μόνο το γεγονός ότι 213 άτομα είχαν επικοινωνήσει με τον 53χρονο βιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για το ανήλικο κορίτσι, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Γιατί μπορεί να χάθηκαν μέσα στη διάχυτη οργή για την υπόθεση της 12χρονης, όμως τις τελευταίες ημέρες ένας 63χρονος και ένας 40χρονος προφυλακίστηκαν, ο πρώτος για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών στον Αγιο Παντελεήμονα και ο δεύτερος για τον βιασμό της 14χρονης κόρης του στα Πατήσια. Ενώ το βράδυ της Τετάρτης μία 14χρονη κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της από πέντε άνδρες, ενώ οι γονείς είχαν σημάνει missing alert.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35