Ρεβίθια στον φούρνο αντί για πατατάκια. Το υγιεινό και νόστιμο σνακ!

Ρεβίθια στον φούρνο αντί για πατατάκια. Το υγιεινό και νόστιμο σνακ!

Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο πολυμορφικό. Γίνονται σούπα, πουρές, τρώγονται σκέτα ή παρέα με κάποια πρωτεΐνη, γίνονται κεφτές. Όμως, μόνα τους, τραγανά από τον φούρνο, σε ένα μπολ, για τσιμπολόγημα ενώ βλέπουμε ταινία, τα έχετε δοκιμάσει; Γίνονται τέλεια, και μπορούν να μπουν και σε σαλάτες για να δώσουν αυτό το έξτρα δάγκωμα που μπορεί να τους λείπει.

Τι θα χρειαστούμε;

Τον φούρνο μας, ε.π. ελαιόλαδο, ένα μεγάλο ταψί.

Αναλυτικά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με τη σχάρα στη μεσαία θέση.

Τα μουλιασμένα αποβραδίς ρεβίθια, πρέπει να να στεγνώσουμε όσο πιο καλά μπορούμε, ώστε να μην κρατήσουν υγρασία και να γίνουν τραγανά. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια απορροφητική πετσέτα. Τους κάνουμε απαλό μασάζ για να απαλλαγούμε από την πολλή υγρασία. Αν τα αφήσουμε και για λίγη ώρα στην πετσέτα, μόνο καλό θα τους κάνει για τη συγκεκριμένη συνταγή.

Μεταφέρουμε τα ρεβίθια στο ταψί και τα ραντίζουμε, γενναιόδωρα, με ελαιόλαδο. Θα πρέπει να βλέπουμε τον πάτο του ταψιού λαδωμένο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε τα ρεβίθια για 30-40 λεπτά. Δύο-τρεις φορές θα χρειαστεί να ανακινήσουμε το ταψί. Θα είναι έτοιμα όταν θα ξεραθούν τελείως και θα πάρουν χρώμα. Κάποια μπορεί να ανοίξουν, δεν μας πειράζει καθόλου.

Και τα-κρεμώδη εσωτερικά και σούπερ τραγανά εξωτερικά- ρεβίθια είναι έτοιμα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35