«Κλείνεις» την είσοδο σε πάρκινγκ; Ποιο είναι το πρόστιμο

«Κλείνεις» την είσοδο σε πάρκινγκ; Ποιο είναι το πρόστιμο

Η εύρεση θέσεις στάθμευσης αποτελεί για αρκετούς οδηγούς έναν καθημερινό Γολγοθά και ορισμένοι προχωρούν σε παρανομίες για να μπορέσουν να «βολευτούν».

Η κίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν αποτελεί μια ευχάριστη διαδικασία, ενώ σε περίπτωση που αναζητά ο οδηγός θέση στάθμευσης για την κινητή περιουσία του, τότε τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν ακόμα πιο πολύ.

Το πιο σύνηθες πρόστιμο που μπορεί να βρούμε γυρνώντας στο αυτοκίνητό μας, είναι αυτό που αφορά το παρκάρισμά μας σε σημείο που δεν προβλεπόταν. Αυτό συμβαίνει ορισμένες φορές από βιασύνη, με αποτέλεσμα να μην δούμε την απαγορευτική πινακίδα ή την αντίστοιχη διαγράμμιση στο οδόστρωμα.

Από την άλλη, εάν δεν βρούμε σχετικά γρήγορα μια σωστή και ασφαλή θέση για το αυτοκίνητό μας, αρχίζουμε και ρίχνουμε «προδιαγραφές» αναζήτησης, με αποτέλεσμα να προχωράμε ορισμένες φορές και σε παράνομες κινήσεις.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η στάση και η στάθμευση επιτρέπονται μόνο αν δεν δημιουργείται κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και φυσικά, αν δεν υπάρχουν σχετικές απαγορευτικές πινακίδες ή διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα ή δεν κλείνει η είσοδος ενός ιδιωτικού πάρκινγκ. Για το τελευταίο, θα θεωρήσουμε ότι είναι νόμιμο, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να μας κάνει κάποιος κάτι.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

https://www.carandmotor.gr/idioktisia/kleineis-eisodo-se-parkingk-poio-prostimo



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35