Έτσι θα γίνει η Πλάκα - Ποια κτίρια ανακαινίζονται, ποια αλλάζουν χρήση, τι θα γίνει στην περιοχή

Έτσι θα γίνει η Πλάκα - Ποια κτίρια ανακαινίζονται, ποια αλλάζουν χρήση, τι θα γίνει στην περιοχή

«Ζωντανεύουν» ιστορικά κτίρια της Πλάκας με αποκατάσταση και ανάδειξη εκείνων που ανήκουν στο ΥΠΠΟ.

Το σπίτι που γυρίστηκε η θρυλική ταινία «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα», σπίτια στο πλάι της Αρχαίας Αγοράς, κτήριο που φιλοξενήσεις το αρχείο Ελύτη, αλλά και το Μουσείο του Καρόλου Κουν.

Η στρατηγική που εφαρμόζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την δημιουργία πολιτιστικών πυρήνων στην Πλάκα, με την αποκατάσταση και ανάδειξη κτηρίων, ιδιοκτησίας του ΥΠΠΟΑ, τα οποία παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον αναδεικνύεται ανάγλυφα στα οικήματα που βρίσκονται στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο της Αρχαίας και της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Υπηρεσιακό κλιμάκιο του ΥΠΠΟΑ υπό την Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε αυτοψία στα υπό εξέλιξη έργα αποκατάστασης, τα οποία υλοποιεί η Διεύθυνση Προστασίας Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της «Οικίας Κωλέττη» επί της Πολυγνώτου 13 και του κτηρίου, το οποίο θα φιλοξενήσει το Αρχείο Οδυσσέα Ελύτη επί της Πολυγνώτου 7 και Διοσκούρων 4.

Το κλιμάκιο προέβη σε αυτοψία στο κτήριο επί της οδού Διοσκούρων 7, το οποίο έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει το Μουσείο Καρόλου Κουν, στο Ίδρυμα Μελίνας Μερκούρη, επί της οδού Πολυγνώτου και κατέληξε στη γνωστή «οικία Κοκοβίκου» επί της οδού Τριπόδων.

Το πλαίσιο της αποκατάστασης κτιρίων στην Πλάκα

Στο πλαίσιο της πολιτικής του ΥΠΠΟΑ για την αποκατάσταση κτηρίων ιδιοκτησίας του στην Πλάκα, έχει δρομολογηθεί η εκπόνηση μελετών, προκειμένου να επισκευαστούν τα κτίρια και να αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή, η οποία αποτελεί και περιβάλλον των αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας και της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35