Η καλή υγεία ξεκινά από το στόμα…

Η καλή υγεία ξεκινά από το στόμα…

Το εσωτερικό του στόματός σας είναι το ιδανικό μέρος για να αναπτυχθούν βακτήρια: είναι σκοτεινό, είναι ζεστό, είναι υγρό και τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνετε τους παρέχουν θρεπτικά συστατικά.

Όμως, όταν τα βλαβερά βακτήρια συσσωρεύονται γύρω από τα δόντια και τα ούλα σας, κινδυνεύετε να αναπτύξετε περιοδοντίτιδα, σημειώνουν οι ειδικοί, δηλαδή μόλυνση και φλεγμονή στα ούλα και στα οστά που περιβάλλουν τα δόντια σας. Και η ύπαρξη αυτών των συνθηκών στο στόμα σας μπορεί να επηρεάσει και το υπόλοιπο σώμα σας, σημειώνει η Κίμπερλι Μπρέι, καθηγήτρια στοματικής υγιεινής στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι-Κάνσας Σίτι.

Ένα ολοένα αυξανόμενο σώμα ερευνών, για παράδειγμα, έχει διαπιστώσει ότι η περιοδοντίτιδα σχετίζεται με μια γκάμα ασθενειών, ανάμεσα στις οποίες ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και η άνοια. Το πώς ακριβώς τα βακτήρια του στόματος επηρεάζουν τη συνολική υγεία δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως κατανοητό, διευκρινίζει η Μπρέι, καθώς η υφιστάμενη έρευνα είναι περιορισμένη.

Όμως κάποιες ασθένειες σχετίζονται περισσότερο με τη στοματική υγεία από άλλες, λένε οι ειδικοί.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35