Κεράσι, το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο σε 10 προϊόντα: ρόφημα γιαουρτιού, λουκούμι, χειροποίητη σοκολάτα

Κεράσι, το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο σε 10 προϊόντα: ρόφημα γιαουρτιού, λουκούμι, χειροποίητη σοκολάτα

Μπήκαμε στην εποχή του μικρού κοκκινωπού φρούτου με τους φανατικούς οπαδούς που αγαπούν να απολαμβάνουν δροσερά κεράσια με τραγανή σάρκα, χωρίς να τα μοιράζονται.

Πολυτραγουδισμένα «Cherry Oh Baby!» και «χειλάκια πετροκέρασα», χιλιοειπωμένα «κερασάκια στην τούρτα» και «very cherry» καλοκαιρινά και όχι μόνο κοκτέιλ, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Αυτοί οι υπέροχοι καρποί των δέντρων που κατά την ανθοφορία τους ομορφαίνουν το τοπίο, δίνουν έμπνευση στους καλλιτέχνες και χαρίζουν στιγμές συγκίνησης στους θεατές. Χάρμα οφθαλμών το ανθισμένο δέντρο, χάρμα και ο καρπός με τους πολλούς, θετικούς συμβολισμούς. Τα ώριμα κόκκινα κεράσια θεωρούνται δώρο που φέρνει τύχη, το κόκκινο συμβολίζει την ευημερία και η στρογγυλότητα του καρπού συμβολίζει την τελειότητα και την αιωνιότητα.

Η φαντασμαγορική ανθοφορία της κερασιάς στην Ιαπωνία

Sakura είναι ο ιαπωνικός όρος που αναφέρεται συγκεκριμένα στις ανθισμένες κερασιές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σεβαστές στην ιαπωνική κουλτούρα και έχουν μεγάλη πολιτιστική αξία. Αγαπιούνται για την ομορφιά, την εφήμερη φύση τους και τον συμβολισμό που αντιπροσωπεύουν.

Η φαντασμαγορική ανθοφορία, γνωστή ως «hanami», αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στην Ιαπωνία καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης γι’ αυτό και αναμένεται με ανυπομονησία κάθε χρόνο. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε πάρκα, κήπους και άλλα γραφικά σημεία για να παρατηρήσουν την ομορφιά των ανθισμένων κερασιών και να γιορτάσουν με πικνίκ και κοινωνικές συγκεντρώσεις κάτω από τα ανθισμένα δέντρα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35