Πώς θα προστατευτείτε από την «μαύρη χήρα» - Οδηγίες μετά το τσίμπημα

Πώς θα προστατευτείτε από την «μαύρη χήρα» - Οδηγίες μετά το τσίμπημα

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό τσιμπήματος άνδρα από αράχνη «μαύρη χήρα» σε περιοχή των Τρικάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχωρά σε ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα μέτρα προστασίας, τα συμπτώματα του τσιμπήματος και την αντιμετώπισή του.

Ο άνδρας φέρεται να εκτελούσε εργασίες σε εξωτερικό χώρο στα Τρίκαλα όταν δέχτηκε στο τσίμπημα της αράχνης και μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο της πόλης έχοντας συμπτώματα. Η υγεία του έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο, αναμένεται αντίδοτο από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Όπως τονίζεται από τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Τρικάλων και γιατρό Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ MD, MPH Σωτήριο Νικολακάκο:

«Η Μεσογειακή Μαύρη Χήρα ή Latrodectus tredecimguttatus αποτελεί το ένα από τα δυο επικίνδυνα είδη αράχνης στον ελλαδικό χώρο. Το όνομά της το οφείλει στην τάση της θηλυκής να τρώει κυριολεκτικά το σεξουαλικό της παρτενέρ μετά την ολοκλήρωση της επαφής.

Είναι μαύρη σε χρώμα και χαρακτηρίζεται από 13 κόκκινες πιτσιλιές (σπανιότερα πορτοκαλί ή κίτρινες) στη ράχη του σώματός της.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35