50 πράγματα που ίσως θέλετε να μάθετε (ή να θυμηθείτε…) για τον Ντέμη Νικολαΐδη που έγινε 50 χρόνων

50 πράγματα που ίσως θέλετε να μάθετε (ή να θυμηθείτε…) για τον Ντέμη Νικολαΐδη που έγινε 50 χρόνων

Λένε ότι τα είδωλα δεν έχουν ηλικία. Σε αυτούς που τους λάτρεψαν είναι πάντα πρωταγωνιστές σε μεγάλες τους στιγμές. Ειδικά στον αθλητισμό δεν γερνάνε ποτέ. Αλλιώς πως θα μπορούν να σκοράρουν, να σηκώνουν Κύπελλα, να κερδίζουν το χειροκρότημα, όποτε οι θαυμαστές τους σκέφτονται;.

Στη κατηγορία αυτή ανήκει και ο Ντέμης Νικολαΐδης. Για αυτούς που τον έκαναν είδωλο είναι πάντα ο ποδοσφαιριστής που θα ιδρώνει τη φανέλα και θα οδηγεί την ομάδα τους στις επιτυχίες. Μπορεί στις μέρες μας να είναι πετυχημένος στις νέες του δραστηριότητες, να εξηγεί αυτά που δεν ξέρουμε από την τηλεόραση, αλλά το «Ντέμης» σημαίνει, για τους περισσότερους τον άνθρωπο πίσω από μια μπάλα που προσπαθεί να την τιθασεύσει και να προσφέρει χαρά στους φίλους της ομάδας του.

Συγκεντρώσαμε σήμερα, ημέρα των γενεθλίων 50 πράγματα που ίσως ξέρετε ή δεν ξέρετε και ορισμένα βίντεο.

1.-Γεννήθηκε στη Γερμανία. Σε μια μικρή πόλη βόρεια της Φρανκφούρτης που λέγεται Έσεν στις 17 Σεπτεμβρίου του 1973.

2.-Η καταγωγή του είναι από την Αλεξανδρούπολη, η οικογένειά του επέστρεψε στην Ελλάδα όταν ήταν μικρός και στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έμαθε τα πρώτα μυστικά του ποδοσφαίρου..

3.-Το 1991 που η ομάδα προβιβάστηκε στην Γ’ κατηγορία καθιερώθηκε ως βασικός στην ενδεκάδα. Σημείωσε 7 γκολ την επόμενη περίοδο σε 30 αγώνες και 7 την μεθεπόμενη, αλλά σε εννιά ματς.

4.-Τον Δεκέμβριο του 1993 ο Απόλλων Σμύρνης τον απέκτησε διαβλέποντας το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Στο συμβόλαιο που κατατέθηκε στην ΕΠΑΕ δεν υπήρχε μισθός! Παραξενεύτηκε από το κενό που είδε στην αμοιβή του, τηλεφώνησε στον πατέρα του που του είπε: «Βάλε την υπογραφή σου, αρκεί να φύγεις από εδώ».

5.-Αν και μικρός, σχεδόν άγνωστος στην Αθήνα είχε άποψη. Ο προπονητής του Γιάννης Παθιακάκης ήθελε σώνει και καλά να τον φωνάζει Θεμιστοκλή κι όχι Ντέμη. Δεν του πέρασε…

6.-Τα 38 γκολ σε 80 αγώνες πρωταθλήματος και οι εμφανίσεις του με τον Απόλλωνα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες ήταν αποφασισμένες να αποκτήσουν τον τρίτο σκόρερ του πρωταθλήματος της περιόδου 1994-95 που είχε σημειώσει 17 γκολ και υστερούσε μόνο από τους Κριστόφ Βαζέχα των 29 τερμάτων και Δημήτρη Σαραβάκο των 21.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35