«Αναζητώντας τη Βερενίκη» – Η εμβληματική σειρά ντοκιμαντέρ του Γιώργου Γραμματικάκη στο ERTFLIX

«Αναζητώντας τη Βερενίκη» – Η εμβληματική σειρά ντοκιμαντέρ του Γιώργου Γραμματικάκη στο ERTFLIX

Με αφορμή την πρόσφατη απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη, η εμβληματική σειρά ντοκιμαντέρ του ιδίου, «Αναζητώντας τη Βερενίκη», που βασίζεται στο βιβλίο του «Η Κόμη της Βερενίκης» έρχεται, 25 χρόνια μετά, για πρώτη φορά σε ψηφιακή μορφή στο ERTFLIX.

Στο πλαίσιο της σειράς, ο ίδιος συναντά σπουδαίους επιστήμονες και συζητεί μαζί τους.

Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει αρχαίες δοξασίες για τη γέννηση του κόσμου. Τι πίστευαν, για παράδειγμα, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εκεί όπου έζησε και η πραγματική Βερενίκη. Και ο μύθος με την κόμη της; Ήταν κι αυτός αληθινός; Κι αν δεν ήταν αληθινός, πώς ο αστερισμός πήρε το όνομά του;

O Γιώργος Γραμματικάκης δεν κάνει τίποτε άλλο από το να θέτει ερωτήματα. Όπως, όλοι οι μεγάλοι επιστήμονες. Για παράδειγμα, ποιο ήταν στην ουσία του το Πτολεμαϊκό Σύστημα που έθετε τη Γη στο κέντρο του Σύμπαντος και που διατηρήθηκε στην αστρονομία περίπου για μία χιλιετία; Και μετά τον Πτολεμαίο τι ακολούθησε; Ποια ήταν η επανάσταση του Κοπέρνικου και του Γαλιλαίου; Και ύστερα απ’ αυτούς, δεν άλλαξε άραγε τίποτα; Πώς φτάσαμε στον Αϊνστάιν, στη θεωρία του και στην άποψη ότι το Σύμπαν δεν έχει κέντρο, ότι διαστέλλεται και ότι ίσως να μην είναι το μοναδικό.

Μια πραγματικά σπουδαία επιστημονική σειρά, που παρά την πάροδο των χρόνων, συνεχίζει να θέτει με μοναδικό τρόπο τα αιώνια ερωτήματα για τον άνθρωπο και το Σύμπαν.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Φώτος Λαμπρινός

Συνεργασία στο σενάριο-κείμενα-αφήγηση: Γιώργος Γραμματικάκης
Έτος παραγωγής: 1998

Θα βρείτε το ντοκιμαντέρ στην κατηγορία «Η ΕΡΤ Θυμάται-Εκπομπές» στο ERTFLIX



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35