ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ: Νέο βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας - ΕΓΚΑΙΝΙΑ

ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ: Νέο βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας - ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 15:00-22:00

10 χρόνια ζωής γιορτάζει φέτος η Κάπα Εκδοτική, μια σημαντική επέτειος που σηματοδοτείται από το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Σόλωνος 103. Το ολοκαίνουριο «σπίτι» της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της (πάνω από 400 τίτλοι σε κυκλοφορία) και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην «καρδιά» της πόλης.

Η Κάπα Εκδοτική ιδρύθηκε το 2014 από τον Θοδωρή Κουλεδάκη, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα βιβλία για το θέατρο, διαβλέποντας ένα κενό στην ελληνική αγορά, και ξεκινώντας μια συστηματική προσπάθεια από τους έμπειρους συνεργάτες της να καλυφθεί με την έκδοση καλαίσθητων τόμων.

Από την πρώτη στιγμή, στόχος της Κάπα Εκδοτικής ήταν η τυπογραφικά και καλλιτεχνικά άρτια παρουσίαση των εκδόσεων, σε συνδυασμό με τις αυστηρές προδιαγραφές επιμέλειας, προκειμένου τα βιβλία της να απευθύνονται τόσο στο ακαδημαϊκό ή εξειδικευμένο κοινό, όσο και σε όλους τους αναγνώστες.

Η παρουσίαση καθιερωμένων αλλά και νέων, και συχνά πρωτοεμφανιζόμενων, Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων αποτέλεσε κύριο μέλημα των εκδοτικού οίκου. Ταυτόχρονα, παρακολουθώντας τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, η Κάπα Εκδοτική προχώρησε στην έκδοση μεταφράσεων θεατρικών έργων από το παγκόσμιο ρεπερτόριο, που παρουσιάζονται στα σημαντικότερα, κρατικά και ιδιωτικά, θέατρα της χώρας σε νέες και αναθεωρημένες μεταφράσεις κορυφαίων Ελλήνων μεταφραστών. Σε μια εποχή δύσκολη για τα εκδοτικά δεδομένα, η Κάπα Εκδοτική επέλεξε να επενδύσει στο βιβλίο με γνώμονα την άψογη ποιότητα και την υψηλή αισθητική για τον σύγχρονο αναγνώστη.

Στα 10 χρόνια εκδοτικής «ζωής» της, η Κάπα Εκδοτική έχει επεκτείνει την παραγωγή της εκτός από το θέατρο, στην ποίηση, τη λογοτεχνία, τα δοκίμια και τις μελέτες. Τα βιβλία της έχουν καθιερώσει ένα ισχυρό εκδοτικό στίγμα, το οποίο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και επιδραστικό, με τα εξώφυλλά της να έχουν διακριθεί τόσο πανελλήνια (Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας ΕΒΓΕ) όσο και πανευρωπαϊκά (European Design Awards).

Το εκδοτικό «ταξίδι» της Κάπα συνεχίζεται με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου να αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό «σταθμό». Στο πλαίσιο ενός soft opening του νέου της χώρου στο κέντρο της Αθήνας, η Κάπα Εκδοτική προσκαλεί όλους τους φίλους του βιβλίου για να ανταλλάξουν με τους ανθρώπους της σκέψεις, ευχές και όνειρα για το μέλλον, με φόντο τις χιλιάδες σελίδες των βιβλίων της.

Τα εγκαίνια του νέου βιβλιοπωλείου της Κάπα Εκδοτικής επί της Σόλωνος 103 θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, από τις 15:00 το μεσημέρι έως και τις 22:00 το βράδυ. Είστε όλοι καλεσμένοι!



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35