Τι λέει το αγαπημένο σας χρώμα για την προσωπικότητά σας

Τι λέει το αγαπημένο σας χρώμα για την προσωπικότητά σας

Μάλλον έχουν περάσει χρόνια (ή και δεκαετίες) από τότε που κάποιος σας ρώτησε ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα. Αλλά σίγουρα έχετε κάποιες αποχρώσεις που προτιμάτε όσον αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού και τα ρούχα σας. Το αγαπημένο σας χρώμα μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας.

Μπλε

Το μπλε είναι το πιο δημοφιλές χρώμα στον κόσμο. Σε μία μελέτη ρωτήθηκαν άνθρωποι από 10 χώρες σε τέσσερις ηπείρους ποιο ήταν το αγαπημένο τους χρώμα και το μπλε ήταν το νούμερο ένα σε κάθε τοποθεσία.

Η καθολική απήχηση αυτού του χρώματος είναι “πιθανότατα λόγω της συσχέτισής του με τον ουρανό και το νερό”, εξηγεί στο bestlifeonline  η Lisa Lawless, PhD, ψυχοθεραπεύτρια. Από αυτή την άποψη, το μπλε προκαλεί συναισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας.

Και οι άνθρωποι που έλκονται προς αυτά τα συναισθήματα είναι συχνά ενσυναίσθητοι, ειλικρινείς, αξιόπιστοι και δυνατοί λύτες προβλημάτων, λέει.

Το μπλε σηματοδοτεί επίσης ότι είστε αξιόπιστοι. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι το να φοράς μπλε σε κάνει να φαίνεσαι πιο έμπιστος στους άλλους. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που επιχειρήσεις όπως οι τράπεζες τείνουν να ενσωματώνουν αυτό το χρώμα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35