Τα Πουριά της Σκύρου, με θέα τα Βρυκολακονήσια

Τα Πουριά της Σκύρου, με θέα τα Βρυκολακονήσια

Αν σας βγάλει ο δρόμος από κει, μόνο τυχαίο δεν θα είναι. Εκεί πας, γιατί ξέρεις το λόγο και γιατί θέλεις να γευτείς τις ομορφιές της Σκύρου και όχι μόνο.

Στην περιοχή λοιπόν της Πουριάς που βρίσκεται πολύ κοντά στη Χώρα, το θέαμα είναι μοναδικό, με τον αναπαλαιωμένο μύλο να δεσπόζει στα ερείπια του αρχαίου λατομείου της περίφημης "σκύριας λίθου", που ήταν φημισμένη κατά τη ρωμαϊκή εποχή.

Δίπλα στο λατομείο βρίσκεται το εντυπωσιακό μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που είναι λαξευμένο στο βράχο και αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της Σκύρου, εκεί που και εσείς θα θελήσετε να φωτογραφηθείτε. Τώρα, ακριβώς απέναντι από τα Πουριά βρίσκονται τα «άγνωστα» σε πολλούς Βρυκολακονήσια, το όνομα των οποίων οφείλεται στην εγκατάσταση ασθενών που είχαν προσβληθεί από πανώλη, κατά τη διάρκεια της επιδημίας πανώλης που είχε πέσει στα νησιά πριν από 200 χρόνια.

Σε μια από αυτές τις βραχονησίδες πολύ κοντά στη στεριά υπάρχει ένα γραφικό εκκλησάκι, αυτό του Αγίου Ερμόλαου. Ολόγυρα βράχια από πωρόλιθο φαγωμένα από τις θύελλες τους αιώνιους θαλασσοδαρμούς σχηματίζουν αλλόκοτα γλυπτά σαν μανιτάρια και σαν παράξενα πέτρινα φυτά.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως στην περιοχή αυτή υπάρχουν καλής ποιότητας σφουγγάρια

Πηγές: https://www.taxidologio.gr/ - http://wikimapia.org/

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35