Παρκάρισμα-κάβουρας από την Hyundai (video)

Παρκάρισμα-κάβουρας από την Hyundai (video)

Για τον περισσότερο κόσμο, το παρκάρισμα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές ή στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης είναι ένας μεγάλος μπελάς και πηγή άγχους.

Για την Hyundai όμως ήταν η αφορμή να εξελίξει ένα πολύ ιδιαίτερο μηχανικό σύστημα, μέσω του οποίου επιτρέπει στα αυτοκίνητά της να χωρέσουν στο “μάτι της βελόνας”.

Το σύστημα e-Corner όπως το ονομάζει το δουλεύει η κορεάτικη εταιρία εδώ και αρκετά χρόνια. Και πλέον είναι έτοιμη να το παρουσιάσει και σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Η συγκεκριμένη διάταξη ουσιαστικά καθιστά κάθε τροχό ανεξάρτητο σε ότι αφορά την σύνδεση με το σύστημα διεύθυνσης, το φρενάρισμα, την ανάρτηση ακόμα και στην μετάδοση.

Το σύστημα αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018 και μέσα στα 5 χρόνια που πέρασαν έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι πολύ πιθανό πλέον να το δούμε και στα δικά μας αυτοκίνητα.

Χάρη σε αυτό το σύστημα οι τροχοί μπορούν να κινηθούν διαγώνια ή να στραφούν και έως 90 μοίρες, επιτρέποντας έτσι στο αυτοκίνητο να κινηθεί στο πλάι, είτε να κινεί μόνο το εμπρός ή το πίσω μέρος του. Μπορεί επίσης να κινηθεί και παράλληλα, κάτι που του επιτρέπει να μπει ακριβώς στον χώρο που πιάνει το αμάξωμά του.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35