Είναι στιγμές στη ζωή μας που αναρωτιόμαστε αν αυτό που βιώνουν είναι όντως αληθινό ή είναι ένα τεχνικό δημιούργημα, μια εικονική πραγματικότητα!
Αυτή ακριβώς την αίσθηση νιώσαμε παρακολουθώντας το «Lost & Found» της Ιταλο-μαυρικιανής συγγραφέως Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Πέτρου Νάκου, στο Altera Pars.
Όλα μπορούν να συμβούν από τη μια στιγμή στην άλλη, όλα μπορούν να ανατραπούν, όταν η ζωή θέλει να σου φανερώσει το σκληρό της πρόσωπο, όταν οι αλήθειες είναι αδύνατον να ειπωθούν και μοιραία ο φόβος σε κυριεύει και σε οδηγεί στην αυτοκαταστροφή!
Αυτά ακριβώς συμβαίνουν στο αεροδρόμιο ενός δημοφιλούς εξωτικού προορισμού σε ένα ζευγάρι τουριστών που χάνουν τις αποσκευές του, με αποτέλεσμα να έρχονται στην επιφάνεια αντιπαλότητες και διαφορετικές φιλοσοφίες για τη ζωή, το χρήμα, τη δύναμη της εξουσίας, τον έρωτα, την αγάπη… την αυτοπροστασία!
Παράλληλα, σ’ ένα hotspot... ένας παράτυπος μετανάστης που κρατιέται από τις αρχές μέχρι να γίνει η ταυτοποίησή του, βιώνοντας μια απίστευτη βία και έναν παρατεταμένο εξευτελισμό, αδύναμος να εκφράσει τα όσα τον βαραίνουν, ανέχεται τα πάντα, μέχρι τη στιγμή που μια τυχαία συνάντηση, του επιτρέπει να σπάσει τα «δεσμά» της υποταγής!
Και εκεί, ως θεατής, παρακολουθώντας αυτές τις παράλληλες ιστορίες αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις αποτελεί κομμάτι του εαυτού σου ή οι άριστες ερμηνείες των ηθοποιών σε μεταφέρουν μ’ επιτυχία σ’ έναν κόσμο συναισθημάτων και αποφάσεων που συγκλονίζουν και σου φανερώνουν το πόσο ο φόβος μπορεί να αλλοιώσει το «εγώ» σου.
Ανθρώπινο, δυναμικό και σύγχρονο στη δομή του ως έργο, ρεαλιστικό και σκληρό κατά την εξέλιξή του, δεν σε αφήνει λεπτό να σκεφτείς κάτι άλλο… πυροδοτώντας τη σκέψη σου για το τι θ’ ακολουθήσει!
Δίκαια οι πρωταγωνιστές της παράστασης Πέτρος Νάκος, Δημήτρης Δρακόπουλος, Νίκος Αξιώτης, Αγγελική Κοντού, Σάκης Σιούτης και Άντα Κουγιά, στο τέλος κερδίζουν το χειροκρότημα, καθώς κάθε τους κίνηση πάνω στη σκηνή, φανερώνει τη δύναμη της ψυχής τους…
Παύλος Ανδριάς και Καλλιόπη Γραμμένου, aylogyros news


