Ο Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, καλεσμένος στον aylogyrosnews…

Ο Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, καλεσμένος στον aylogyrosnews…

παπατρ4

Ο «Χρήστος» της τηλεοπτικής σειράς του ANT1 «Ήλιος», ο ηθοποιός Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, αποδεχόμενος την πρόσκλησή μας, απάντησε στις ερωτήσεις του Παύλου Ανδριά…

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Κυρίως η ανάγκη μου για δημιουργία και η φυγή μου από τον αληθινό κόσμο! Από το γυμνάσιο είχα αρχίσει να ασχολούμαι με το ραπ και το θέατρο! Τελικά το θέατρο αποφάσισα να το κάνω και επάγγελμα.

 

Τι σημαίνει η λέξη «ηθοποιός» για εσάς;

Οι λέξεις από μόνες τους δε μου λένε κάτι! Άλλωστε η δουλειά μου είναι να δίνω στις λέξεις τη βαρύτητα που θέλω εγώ! Άρα και η λέξη ηθοποιός έχει διαφορετική έννοια αναλόγως το πλαίσιο!

 

Ποιες είναι εκείνες οι στιγμές της μέχρι τώρα πορείας σας, που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη σας και ποιοι άνθρωποι στάθηκαν στο πλάϊ σας;

Οι στιγμές που θυμάμαι πιο έντονα είναι τα διάφορα "ευτράπελα" που έχουν συμβεί σε ώρα παράστασης. Τις θυμάμαι πιο έντονα από το ρόλο ή την παράσταση γιατί ο εκάστοτε ρόλος που έπαιξα μέχρι τώρα έχει γίνει πια κομμάτι του παζλ από το οποίο είμαι φτιαγμένος! Οι άνθρωποι που ήταν είναι και θα είναι πλάι μου, είναι οι φίλοι και η οικογένεια μου, όπως και πολλοί συνάδελφοι τους οποίους δε θα ήθελα να απαριθμήσω τώρα! Αυτοί που ξέρουν, ξέρουν!

 

Τι σας έκανε να συμμετέχετε στο σίριαλ του Ant1, «Ήλιος»;

Η πρόταση ήταν τιμητική, η σκηνοθέτις η κυρία Μανώλη, μου έδειξε ότι με θέλει για το ρόλο και αν αναλογιστούμε ότι είχε ξεσπάσει ήδη η πανδημία και το αύριο ήταν αβέβαιο για το επάγγελμα, έκανε εύκολη την απόφαση μου.

 

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩilios 9 768x461

 

Τα όσα διαδραματίζονται στον «Ήλιο» θα μπορούσαν να ήταν κομμάτι της καθημερινότητάς μας;

Ναι! Στην τηλεόραση, βέβαια, τα πράγματα είναι πιο ωραιοποιημένα, με περισσότερη χρυσόσκονη, αλλά τα όσα αντιμετωπίζουμε στη σειρά, τα αντιμετωπίζουμε και στην καθημερινότητα μας! Εμείς που είμαστε ως επί τω πλείστον μια αστυνομική σειρά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που δυστυχώς βλέπουμε καθημερινά στην πραγματική ζωή.

 

Ο «Χρήστος», έχει κοινά στοιχεία με τον Αλέξανδρο Παπατριανταφύλλου;

Ο Χρήστος έχει τα ίδια μάτια, χέρια, πόδια κ.ο.κ. με τον Αλέξανδρο από κει και πέρα ελάχιστα κοινά! Ίσως την τρυφερότητα και την αγάπη για τους δικούς του ανθρώπους! Αλλά από κει και πέρα θα έλεγα πως όχι! Αντιμετωπίζουμε τα πάντα τελείως διαφορετικά!

 

Πως βιώνει ένας ηθοποιός τη σημερινή κατάσταση;

Όπως και όλοι οι άλλοι! Είναι δύσκολη κατάσταση και τρομακτική! Από τη μια φοβόμαστε για την υγεία τη δική μας και των οικείων μας και γι' αυτό ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών, από την άλλη όμως βλέπουμε θεμελιώδη δικαιώματα μας να χάνονται! Εμάς στο χώρο της τέχνης μας φέρθηκαν, κατά την προσωπική μου άποψη, πιο άδικα από όσο χρειαζόταν αλλά δεν είναι ούτε ο χρόνος ούτε ο τόπος για να το συζητήσουμε εδώ και τώρα.

 

Οι «περιορισμοί» του COVID-19, έγιναν αιτία να αλλάξετε τα σχέδιά σας και ποια ήταν αυτά;

Όπως σε όλον τον κόσμο! Κατέβηκε η παράσταση που συμμετείχα: «12η Νύχτα» στην Αθηναϊκή Σκηνή και άλλαξε η καθημερινότητα μου άρδην! Αλλά με τον καιρό προσαρμόστηκα κι εγώ στα νέα δεδομένα!

 

Τι πρέπει να περιλαμβάνει κατά τη γνώμη σας, μια καλή τηλεοπτική σειρά;

Πάνω από όλα ένα καλό σενάριο! Νομίζω ότι η αρχή πρέπει πάντα να είναι το "παραμύθι" που θες να πεις στον κόσμο από κει και πέρα είναι πολλές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

 

παπαρτ4

 

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;

Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις! «Οδυσσέας Ελύτης»

 

Τι θεωρείτε στον εαυτό σας ως «ελάττωμα» και τι ως «προτέρημα»;

Γι’ αυτό πρέπει να ρωτήσετε τους ανθρώπους που με συναναστρέφονται! Το τι πιστεύω εγώ για τον εαυτό μου μικρή σημασία έχει! Το θέμα είναι τι παραλαμβάνουν οι άλλοι!

 

Αν ήταν στο χέρι σας, τι θα αλλάζατε στον κόσμο;

Επειδή ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μου δεν έχει νόημα να απαντήσω!

 

Τι θα γράφατε σε μια «χριστουγεννιάτικη κάρτα» και σε ποιόν θα την στέλνατε;

Θα έγραφα στον "Άγιο Βασίλη" να δώσει δώρο στα παιδιά του κόσμου, υγεία, αγάπη, θάρρος και κουράγιο για το μέλλον τους. 

Παύλος Ανδριάς για τον aylogyrosnews



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35